UGLAVNOM IH VIĐAMO U SLATKOM, A SADA SU U SLANOM OBLIKU: Školjkice sa piletinom kao idealni zalogaj sa nogu
IZVRSTAN zalogaj sa nogu ili predjelo, školjkice sa pilećim fileom i seckanim povrćem.
Potrebno:
* 1 smesa za kiflice
* 40 ml ulja
* 150 ml tople vode
* 70 g pilećeg filea
* 1 kašika maslinovog ulja
* 30 g kukuruza šećerca
* 30 g kiselih krastavčića
* 30 g sveže crvene paprike
* 50 g feta sira
* 2 kašike kisele pavlake
* 1 kašičica senfa
* ½ kašičice mirođije
* morska so
* crni biber
ZA POSIPANjE RADNE PLOČE:
* glatko brašno
ZA PREMAZIVANjE ŠKOLjKICA:
* 1 belance ili celo jaje
ZA POSIP:
* susam, bundevine semenke, suncokretove semenke...
Priprema:
Za testo, u posudi za mešanje pomešajte sadržaj vrećice s mešavinom za kiflice i instant kvasac iz pakovanja
Dodajte ulje i vodu pa sve mešajte električnim mikserom, spiralnim nastavcima, dok se ne poveže u glatko i mekano testo (oko 3 minuta).
Za nadev, pileći file začinite morskom soli i crnim biberom pa ispecite na tavi u kojoj ste zagrejali maslinovo ulje.
Izvadite pečeno meso, sitno ga narežite pa pomešajte sa seckanim kiselim krastavcima, seckanom paprikom, sirom, kukuruzom, kiselom pavlakom, senfom i mirođijom.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi pa izrežite krugove promjera oko 10 cm.
Napunite ih nadevom pa rubove premažite jajetom. Preklopite pa pobrašnjenom viljuškom učvrstite rubove.
Stavite školjkice na pleh obložen papirom za pečenje, cele premažite jajetom i pospite posipom po želji pa pecite oko 30 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C.
Poslužite toplo.
Savet:
Navedena količina sastojaka dovoljna je za 12 komada punjenih školjkica.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)