SAVRŠENO AROMATIČNA, IDU UZ NEODOLJIV SOS I BRZO SE PRAVE: Pileća krilca iz tiganja, a kao sa roštilja
EVO kako da napravite pileća krilca na žaru!
Sastojci:
* korica od 1 limuna
* 2 kašičice soli
* 1 kašičica ljute paprike
* 1 kašičica belog luka u prahu
* 1 kašičica crnog luka u prahu
* 1 kašičica sušenog majčine dušice
* prstohvat bibera
* 900 g pilećih krilaca
* ulje
* 120 g majoneza
* sok od 1/2 limuna
* 1 kašičica senfa
* 2 kašičica rena
* 2 kašičica sveže seckanog vlašca (vrsta luka)
* 1 kašičica ljutog sosa
Recept za pileća krilca na žaru:
Korak 1:
Pripremite pileća krilca
Za pileća krilca na žaru u srednjoj činiji umutite limunovu koricu, so, ljutu papriku, beli luk u prahu, crni luk u prahu, majčinu dušicu i biber. Osušite pileća krilca i stavite u veliku činiju. Dodajte mešavinu začina i premažite krilca.
Korak 2:
Pecite krilca
Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi šporeta. Premažite tiganj uljem. Dodajte krilca i pržite, povremeno mešajući, dok koža ne postane hrskava i meso ne bude pečeno, 15 do 20 minuta.
Korak 3:
Napravite sos
U srednjoj činiji umutite majonez, limunov sok, senf, ren, vlašac (vrsta luka) i ljuti sos.
Poslužite krilca topla sa sosom za umakanje. Uživajte u pilećim krilcima na žaru!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OVO JE IDEALAN RECEPT ZA ŠTEDLjIVE DOMAĆICE: Džigerica pečena sa jabukama (VIDEO)
27. 02. 2024. u 10:00
UKUS JE EGZOTIČAN I BOGAT: Piletina sa kikirikijem, ljutom papričicom i kokosom
26. 02. 2024. u 10:37
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)