KAO STVORENE ZA NEDELJNI RUČAK: Ćufte na italijanski način
DANAS su ćufte uobičajeno jelo koje se voli širom sveta.
Foto Shutterstock
Sastojci:
* špagete, 1 pakovanje
ZA ĆUFTE:
* juneće mleveno meso, 500 gr
* krupnije prezle, 1 šolja
* crni luk, 1 glavica
* beli luk, 3 čena
* jaja, 1 kom
* rendani parmezan, 2 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* maslinovo ulje, po potrebi
* peršun, po ukusu
* bosiljak, po ukusu
ZA SOS:
* gusti paradajz, 500 ml
* crni luk, 1 veća glavica
* beli luk, 2 čena
* maslinovo ulje po potrebi
* italijanska mešavina začina (bosiljak, majčina dušica i origano), po želji
* čili, po želji
Priprema:
U činiji sjedinite prezle, narendan crni luk i propasiran beli luk. Dodajte meso, parmezan i sve ostale sastojke osim ulja, pa sve dobro izmesite rukama.
Od smese oblikujte okrugle ćuftice ujednačene veličine i pržite ih na zagrejanom maslinovom ulju. Dok se ćuftice prže, povremeno protresite tiganj da se sa svih strana lepo zapeku, ali ne sasvim. Prebacite ih u tanjir, pa u isti tiganj dodajte još malo maslinovog ulja i propržite crni i beli luk. Dodajte ostale sastojke i krčkajte na umerenoj temperaturi. Kad se sos lepo zgusne, ubacite ćufte i kuvajte oko 10 minuta.
Začinite po ukusu. Servirajte sa skuvanim špagetama.
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo
VATROGASCU POZLILO OD PRIZORA KOJI JE ZATEKAO: Mučne scene na mestu pogibije Ane Radović i njenog prijatelja
JUTROS je u Ovčarsko-kablarskoj klisuri lociran automobil marke "audi" u kome su pronađena dva tela, a jedno do njih je telo Ane Radović za kojom se tragalo od 23. novembra.
26. 11. 2025. u 13:30
NAJVEĆA SILA EVROPE REAGOVALA NA TRAMPOV PLAN: "U principu podržavamo"
NEMAČKA vlada saopštila je da "u principu" podržava plan Sjedinjenih Američkih Država za okončanje rata u Ukrajini, ali da ostaje posvećena zaštiti ukrajinskog suvereniteta i obezbeđivanju bezbednosnih garancija za zemlju.
21. 11. 2025. u 12:37
SLOBODA I VOJIN SE SELE: Kupili stan, a evo i gde! Doneli bitnu odluku
SLOBODA i Vojin su ovaj stan kupili pre više od godinu dana...
25. 11. 2025. u 08:41
Komentari (0)