"PUNJENI OPANCI": Specijalitet od paprika za nezaboravan i lagan ručak
Ovo je još jedan odličan način za pripremu paprika koji ćete sigurno ponavljati.
Foto Shutterstock
Izgledom podsećaju na starinsku srpsku obuću po kojoj je ovo jelo i dobilo ime.
Sastojci:
- 6 crvenih paprika,
- malo ulja za mazanje,
- so,
- 2 jajeta,
- 100 g mlevenog mesa,
- 100 g sira,
- 50 g kačkavalja,
- prstohvat soli,
- bibera i peršuna,
- 6 kriški paradajza
Priprema:
Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju strana paprike. Poređati u suvu posudu za pečenje.
Za nadev žicom umutiti jaja, dodati začine i promešati. Dodati i kratko proprženo mleveno meso, kačkavalj isečen na komadiće i izmrvljen sir. Dodaju se u umućena jaja.
Dobro izmešati nadev i pažljivo puniti opanke. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni, isključiti donji grejač i peći još desetak minuta. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku.
(Still)
Preporučujemo
ŠOK U NjUJORKU: Pogledajte šta je Putinov specijalni izaslanik doneo na razgovore sa SAD (FOTO)
SPECIJALNI izaslanik ruskog predsednika Vladimira Putina Kiril Dmitrijev doneo je na razgovore sa zvaničnicima u Sjedinjenim Američkim Državama bombone koje na omotima imaju Putinove citate.
26. 10. 2025. u 17:16
ŠTA SE DEŠAVA U POKROVSKU? Situacija za Ukrajinu je mnogo gora nego na mapama, Sirski pobesneo
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je grad Pokrovsk u Donjeckoj oblasti opkoljen, dok njegovi generali tvrde da je u gradu i okolini blokirano više od pet hiljada ukrajinskih vojnika.
26. 10. 2025. u 18:54
"CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
Komentari (0)