PLJESKAVICE OD SVINJSKE DŽIGERICE: Jednostavno, izdašno i ukusno
Da džigerica bude mekša i ukusnija, čim je kupite, prelijte je mlekom i držite u frižideru do pripreme, ali ne duže od jednog dana.
Sastojci:
- 600 g svinjske džigerice
- 300 g očišćenog krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 glavica crvenog luka
- 4 kašike ulja
- 2-3 čena belog luka
- vezica peršuna
- 2 jajeta
- 50 g prezli
- 150 g bajatog hleba
- 10 g praška za pecivo
- so, biber i mešavina suvog začina po ukusu
Priprema:
Džigericu operite i prosušite. Krompir isecite na manje komade, pa ga sameljite zajedno sa džigericom u blenderu. Dobijenu smesu sipajte u veću posudu. U tiganju na zagrejanom ulju propržite sitno seckani crni i crveni luk. Sklonite sa strane i malo prohladite. U posudu sa džigericom dodajte začine po ukusu, kao i sitno seckani peršun i gnječeni beli luk. Dodajte jaja i prezle. Na kraju prohlađeni luk, prašak za pecivo i izdrobljeni hleb. Sve lepo sjedinite, pa ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta. Napravite manje pljeskavice, pa ih pržite u tiganju na zagrejanom ulju.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DODAJTE PRILOG PO ŽELjI I UŽIVAJTE U RAPSODIJI UKUSA: Cepkani svinjski vrat
12. 03. 2024. u 11:00
VITAMINSKI SLATKI KUPUS: Odličan ručak bez mesa koji se lako sprema
03. 03. 2024. u 07:00
RUSI IZVELI VELIKI NAPAD NA KIJEV: Ispaljeno 90 projektila, više od pet sati trajala vazdušna opasnost
ZBOG ruskih vazdušnih udara, istočni deo Ukrajine bio je u vazdušnoj opasnosti više od pet sati, saopštila je ukrajinska vojska, a Moskva je pokrenula nekoliko talasa napada na Kijev i druge gradove.
06. 10. 2024. u 11:09
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE ILONA MASKA ZA AMERIKU: Ako Tramp ne pobedi...
BIVŠI američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp održao je miting u gradu Batleru u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, na mestu gde je 13. jula preživeo atentat.
06. 10. 2024. u 08:14
"O TRI STVARI NE ŽURI GOVORITI" Iza mudrosti vladike Nikolaja krije se velika lekcija
VLADIKA Nikolaj Velimiropvić isticao je da o tri stvari o ne treba žuriti govoriti.
06. 10. 2024. u 12:47
Komentari (0)