PLJESKAVICE OD SVINJSKE DŽIGERICE: Jednostavno, izdašno i ukusno
Da džigerica bude mekša i ukusnija, čim je kupite, prelijte je mlekom i držite u frižideru do pripreme, ali ne duže od jednog dana.

Foto: Jutjub printskrin/ Jelajelena Petrovic
Sastojci:
- 600 g svinjske džigerice
- 300 g očišćenog krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 glavica crvenog luka
- 4 kašike ulja
- 2-3 čena belog luka
- vezica peršuna
- 2 jajeta
- 50 g prezli
- 150 g bajatog hleba
- 10 g praška za pecivo
- so, biber i mešavina suvog začina po ukusu
Priprema:
Džigericu operite i prosušite. Krompir isecite na manje komade, pa ga sameljite zajedno sa džigericom u blenderu. Dobijenu smesu sipajte u veću posudu. U tiganju na zagrejanom ulju propržite sitno seckani crni i crveni luk. Sklonite sa strane i malo prohladite. U posudu sa džigericom dodajte začine po ukusu, kao i sitno seckani peršun i gnječeni beli luk. Dodajte jaja i prezle. Na kraju prohlađeni luk, prašak za pecivo i izdrobljeni hleb. Sve lepo sjedinite, pa ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta. Napravite manje pljeskavice, pa ih pržite u tiganju na zagrejanom ulju.
(Stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

DODAJTE PRILOG PO ŽELjI I UŽIVAJTE U RAPSODIJI UKUSA: Cepkani svinjski vrat
12. 03. 2024. u 11:00

VITAMINSKI SLATKI KUPUS: Odličan ručak bez mesa koji se lako sprema
03. 03. 2024. u 07:00

PUTIN I ZELENSKI DOLAZE NADOMAK SRBIJE?! Nove informacije o mestu susreta dvojice lidera
VIŠI zvaničnik u administraciji američkog predsednika Donalda Trampa rekao je da bi sastanak ruskog i ukrajinskog predsednika Vladimira Putina i Volodimira Zelenskog mogao da se održi u Mađarskoj, prenosi Rojters.
19. 08. 2025. u 11:18

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

IZ SVIH UGLOVA: 32 godine mlađa žena našeg glumca se skinula u bikini (FOTO)
MARIJA je objavila čitav niz fotografija. Ona je pozirala u bikiniju i fotografisala se iz svih mogućih uglova.
18. 08. 2025. u 22:13
Komentari (0)