PASTA SA BROKOLIJEM: Kremasto uživanje, ručak koji retko ko može da preskoči
PASTA je uvek dobar izbor koji će ispuniti vaša očekivanja, a mi vam donosimo recept za kremastu pastu sa brokolijem će vas na prvi zalogaj očarati.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 kašike putera
- 4 čena belog luka
- 2 šolje pilećeg bujona
- 220 g testenine
- malo crnog luka u prahu
- malo origana
- pola brokolija
- 2 kašičice soka od limuna
- 150 g parmezana
Priprema:
Od brokolija odvojte cvetove kako bi se brže skuvali.
U većem i dubljem tiganju na srednjoj vatri otopite puter sa seckanim belim lukom. Kada se to sjedini, dodajte pileći bujon i sve začine. Ostavite da provri, pa ubacite testeninu i ostavite da se ona skuva i provri sa bujonom.
Kada se ona skuva, ubacite brokoli i promešajte kako biste sprečili da se testenina zalepi za dno tiganja. Ukoliko nemate vremena, poklopite tiganj i ostavite da se testenina lepo skuva i omekša.
Sklonite tiganj sa ringle i dodajte sok od limuna promešajte pa dodajte rendani parmezan. Kako budete mešali, tako će sos da se zgušnjava i znaćete da je spremno za konzumiranje.
Prilikom serviranja, ukrasite seckanim peršunom i krutonima hleba.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SA SLANINOM, JEDNA PORCIJA NEĆE BITI DOVOLjNA: Slasna pasta za prave gurmane
14. 02. 2024. u 07:47

DODAJTE PRILOG PO ŽELjI I UŽIVAJTE U RAPSODIJI UKUSA: Cepkani svinjski vrat
12. 03. 2024. u 11:00

RUČAK DANA - ŠKEMBIĆI U SAFTU: Tradicionalni specijalitet sa juga Srbije
05. 03. 2024. u 10:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)