ĆUFTE SA PEČURKAMA I MLEVENIM MESOM: Danas vam predlažemo jedan ukusan i sočan ručak
Ćufte se po originalnom receptu prave sa mlevenim mesom, ali danas postoje različite verzije ovog jela. Možete da ih napravite kao posne, tj. samo sa povrćem, a možete i u mleveno meso da dodajete sastojke po želji.
Sastojci:
- 10 pečuraka
- 100 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 jaje
- 150 g heljde
- 3 kašike brašna
Priprema:
Heljdu skuvajte, pa višak vode procedite. Dodajte u heljdu sitno seckani luk, pa začinite po želji. Zatim propržite sitno seckane pečurke, pa dodajte u heljdu i sve lepo promešajte.
U heljdu i pečurke dodajte jaje, mleveno meso i brašno. Sve dobro promešajte, a ako je potrebno, još malo začinite.
Oblikujte ćufte i ređajte u tiganj u koji ste sipali malo ulja. Pržite dok ne budu gotove.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MEDITERANSKI PIRINAČ: Posno jelo sa tajnim sastojkom koji mu daje poseban šmek
09. 04. 2024. u 17:52
JELO IZ RERNE: Šnicle sa povrćem, pečene u rerni, neverovatno sočne i ukusne
30. 03. 2024. u 12:00
RIŽOTO SA LIGNjAMA KAKAV DO SADA NISTE PROBALI: Savršen ručak za celu porodicu
20. 03. 2024. u 11:00
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)