ĆURETINA SA MLINCIMA: Kombinacija mesa i testenina, savršenstvo ukusa čak i za izbirljive
Ćuretina sa mlincima je ukusan i zasitan ručak koji možete spremati na više načina - sa kupovnim ili domaćim mlincima, sa jednom ili više vrsta pavlake, a svaki je podjednako ukusan.

Youtube PrintScreen/CooKing
Sastojci:
- ćureći file 500 g
- mlinci 500 g
- bujon (ćureći ili pileći) 550 ml
- kocka za supu 1/2 (5 g)
- kisela pavlaka 20 % mm 1
- rendani kačkavalj 200 g
- neutralna pavlaka za kuvanje 500 ml
- sveže samleveni biber po ukusu
- so po potrebi
- ulje za prženje mesa po potrebi
Priprema:
Ćureće šnicle blago izmasirati prstima. Ako su tanko isečene, nema potrebe da ih lupate kuhinjskim čekićem. Posoliti ih i posuti mlevenim biberom. Zagrejati ulje i ispržiti šnicle sa obe strane po par minuta, da porumene, pa ih iseći po širini na trake.
Staviti bujon da proključa, pa razmutiti 1/2 kocke za supu. Umesto bujona se može koristiti i proključala voda, u tom slučaju razmutiti celu kocku za supu (11 g). Mlince izlomiti na manje komade, ali ne mnogo sitno. U veću šerpu sipati bujon, pa polovinu izlomljenih mlinaca staviti u bujon i dobro ih natopiti. Kada su mlinci omekšali (ne držati ih previše u bujonu da ne bi bili gnjecavi), izvaditi ih i ponoviti postupak sa preostalom količinom mlinaca. Pomešati kiselu pavlaku i neutralnu pavlaku za kuvanje i po potrebi i ukusu posoliti.
Uzeti veću vatrostalnu ili keramičku posudu, ili više manjih posuda i ređati slojeve na sledeći način: na dno posuda sipati po malo ulja u kome je meso prženo. Zatim staviti malo mlinaca, preko malo umućene pavlake, pa malo isečenog mesa, pa opet pavlake, pa mlinaca, pa pavlake. Ukoliko vam je možda ostalo malo bujona, prelite ga preko mlinaca. Obično ne ostane ništa kada se mlinci lepo natope. Naravno, sastojke možete ređati i po vašoj želji.
Preko umućene pavlake izrendati 150 g kačkavalja "na krupno". Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći mlince 20 do 30 minuta (dok ne porumene).
Pečene mlince izvaditi iz rerne i posuti preostalim kačkavaljem. Ne vraćati u rernu, već ostaviti da se kačkavalj otopi. Poslužiti toplo.
(blic žena)
Preporučujemo

JELO SAČUVANO OD ZABORAVA: Janija izvanredno jelo za ljubitelje domaće kuhinje
23. 04. 2024. u 19:44

MEDITERANSKI PIRINAČ: Posno jelo sa tajnim sastojkom koji mu daje poseban šmek
09. 04. 2024. u 17:52

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)