VRHUNSKA POSNA PUNJENA PAPRIKA: Lepša i ukusnija nego sa mesom

Новости онлине

29. 04. 2024. u 11:00

Bogate ukusima, a hranljive, odličan su predlog za dnevni meni.

ВРХУНСКА ПОСНА ПУЊЕНА ПАПРИКА: Лепша и укуснија него са месом

Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 5 čena izdrobljenog belog luka
  • 2 šargarepe na kockice
  •  može se iseći i jedna crvena sveža paprika
  • 50 gr pirinča (može malo obaren)
  • 2 rendana krompira
  • 1 puna kašika ajvara
  • suvog začina soli biber ml. paprika
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 1 paradajz za zatvaranje
  • 1 kašika prašna
  • 100 ml vode
  • ulje

Priprema:

Na ulju propržiti sekan luk, šargarepu, pa kad se proprži dodati pirinač, rendan krompir,beli luk, ml. papriku , začin so i sve izjednačiti. 

Puniti  paprike i zatvarati kriškama paradajza. Izmešati vodu paradajz i brašno i preliti paprike u đuveču. 

Dodati malo ulja  i odozgo na svaku papriku. Poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni oko 60 min. 

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival