VRHUNSKA POSNA PUNJENA PAPRIKA: Lepša i ukusnija nego sa mesom
Bogate ukusima, a hranljive, odličan su predlog za dnevni meni.

Foto: Profimedia
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 5 čena izdrobljenog belog luka
- 2 šargarepe na kockice
- može se iseći i jedna crvena sveža paprika
- 50 gr pirinča (može malo obaren)
- 2 rendana krompira
- 1 puna kašika ajvara
- suvog začina soli biber ml. paprika
- 200 ml kuvanog paradajza
- 1 paradajz za zatvaranje
- 1 kašika prašna
- 100 ml vode
- ulje
Priprema:
Na ulju propržiti sekan luk, šargarepu, pa kad se proprži dodati pirinač, rendan krompir,beli luk, ml. papriku , začin so i sve izjednačiti.
Puniti paprike i zatvarati kriškama paradajza. Izmešati vodu paradajz i brašno i preliti paprike u đuveču.
Dodati malo ulja i odozgo na svaku papriku. Poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni oko 60 min.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

JELO SAČUVANO OD ZABORAVA: Janija izvanredno jelo za ljubitelje domaće kuhinje
23. 04. 2024. u 19:44

SALATA SA JUNETINOM, PARADAJZOM I RUKOLOM: Savršen spoj mesa i povrća
23. 04. 2024. u 11:00

VUČIĆEVA IZJAVA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: "Dvojica svetskih lidera tajno razgovarali sa Putinom"
NEKI svetski lideri su tajno komunicirali sa Vladimirom Putinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu blogeru Mariu Nafalu, prenosi ruska agencija RIA Novosti kao udarnu vest na svom portalu.
02. 04. 2025. u 09:09

UBIJEN PRIPADNIK TZV. KOSOVSKE POLICIJE: Pronađen u teškom stanju u ulazu u svoju zgradu, preminuo u bolnici
PRIPADNIK takozvane kosovske policije ubijen je sinoć u Kačaniku, objavio je Reporteri.
02. 04. 2025. u 08:35

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)