SPREMITE SKUŠU NA DRUGAČIJI NAČIN: Odličan predlog za posni ručak

Novosti online

02. 07. 2024. u 10:00

POČEO je Petrovdanski post, pa je idealno vreme da isprobate recepte za ribu.

СПРЕМИТЕ СКУШУ НА ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Одличан предлог за посни ручак

Foto: Shutterstock

Mi vam donosimo još jedan super recept za skušu koja se pravi od svega par sastojaka i koja se kuva, a tajna odličnog ukusa krije se u marinadi.

Sastojci:

  • 2 skuše 
  • 200 g šampinjona 
  • 3-4 crna luka 
  • 1/2 limuna 

Za marinadu:

  • 750 ml vode 
  • 100 ml sirćeta 
  • 60 ml ulja 
  • 3 kašičice soli 
  • 3 kašičice šećera 
  • 2 lovorova lista 
  • 10 bibera u zrnu

Priprema:

Skinite glavu ribe, pa joj očistite krljušt. Zatim je presecite po dužini, ali ne do kraja i izvadite kosti. Lep je očistite, pa isecite na deblje kolutove. Ako vam je lakše možete da je očistite i u ribarnici.

Crni luk isecite krupno, pa pola količine stavite u šerpu, a onda poređajte i ribu preko. Zatim dodajte i seckane pečurke i preostali luk.

U šerpu sipajte vodu, sirće i ulje, pa dodajte so, šećer, biber i lovorov list. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa prelijte preko ribe. 

Poklopite i nastavite da kuvate dok ne proključa, pa ostavite još 3 minute. Zatim ohladite na sobnoj temperaturi i servirajte. 

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!