BRZINSKI LETNJI RUČAK: Punjeni patlidžan, odlična kombinacija sastojaka i ukusa
Ovaj recept rešava vaše probleme kada želite da spremite nešto, a da ne gubite mnogo vremena u kuhinji. Uživajte u sočnom i ukusnom obroku za malo para i uz veoma malo truda.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 1 paprika
- 2 paradajza
- 3 čena belog luka
- 1 kašika paradajz pelata
- 4 jajeta
- 100 g tvrdog sira
- so
- biber
- origano
- maslinovo ulje
Priprema:
Patlidžane operite, pa presecite napola i izdubite. Unutrašnjost patlidžana sitno iseckajte i stavite u posudu. Unutrašnjost patlidžana namažite maslinovim uljem.
U tiganj stavite unutrašnji deo patlidžana da se proprži, pa mu dodajte i papriku iseckanu na kockice. Postupak ponovite i sa paradajzom i sa belim lukom, dodajte i paradajz pelat. Sve dodajte u tiganj i pržite dok lepo ne omekne.
Dok se to prži, izrendajte sir, pa ga dodajte smesi kada je već lepo upržena. Sve lepo pomešajte i vratite na vatru da se sir istopi. Zatim skinite sa šporeta i punite čamčiće tom smesom.
Kad su čamčići puni stavite jaje odozgo, malo posolite i stavite sitno seckan peršun. Stavite u rernu na 15 minuta da se zapeče.
(ona)
Preporučujemo

EKSKLUZIVNO - GENERAL PONOVO U SVOJOJ SRBIJI: Nebojša Pavković sleteo u Beograd (FOTO)
GENERAL Nebojša Pavković sleteo je u Srbiju.
28. 09. 2025. u 17:53

AMERIKANCI ODUŠEVLjENI VUČIĆEM! Pljušte komentari nakon gostovanja na Njuzmaksu: "Hoćemo ga kod Takera, divno je čuti ovog mudrog čoveka"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na američkoj televiziji Njuzmaks, a njegovo gostovanje privuklo je veliku pažnju američke javnosti.
27. 09. 2025. u 11:29

LjUTILA SE: Bora i Brega pijani napisali pesmu, posvetili je PEVAČICI - dugo nije pričala sa Goranom
U VREME stare Jugoslavije, tačnije osamdesetih godina prošlog veka, vladao je popriličan rivalitet između dve najpopularnije grupe - "Bijelog dugmeta" i "Riblje čorbe".
28. 09. 2025. u 08:33
Komentari (0)