LAZANJE SA TIKVICAMA: Ručak koji će svi ukućani voleti
Sočno jelo u slasnom spoju mesa sa povrćem.
Sastojci:
- 4 tikvice
- 200 g testenine za lazanje
- 200 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 500 ml bešamel sosa
- 100 g sira
- so, biber, ulje
Priprema:
Tikvice isecite na tanke trake, propržite ih na ulju. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. U vatrostalnu posudu ređajte red testenina, red tikvica, red mlevenog mesa, prelijte bešamel sosom, ponavljajte dok se ne potroše sastojci. Pecite lazanje u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta, pred kraj pečenja pospite narendanim sirom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
JELO OD KOBASICE I PRAZILUKA: Jako je jeftino, skuva se brzo, a ukus je odličan
20. 07. 2024. u 09:00
RECEPT ZA ČUVENI KORDON BLU: Jedno od najpoznatijih jela možete sami da napravite
19. 07. 2024. u 15:00
"NASTAVLjA SE BRUKANjE NA NAJVIŠEM NIVOU" Crnu Goru u Njujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer
CRNU GORU u Generalnoj skupštini UN u Njujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer, što je potpuno neshvatljivo, smatraju diplomate i ističu da je to nastavak brukanja države na najvišem niovu, piše danas podgorički Dan.
23. 09. 2024. u 16:25
OŠTRO UPOZORENjE MOSKVE BAJDENU, ŠOLCU I MAKRONU: Moćnije oružje od vašeg je spremno
PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden, nemački kancelar Olaf Šolc i predsednik Francuske Emanuel Makron mogu isprovocirati sukob koji može dovesti do nepovratnih posledica, rekao je danas predsednik Dume Rusije Vjačeslav Volodin na plenarnoj sednici.
17. 09. 2024. u 17:35
ADVOKAT KOJI JE BRANIO KASUMOVIĆA: "Tu nije bilo ničeg neobičnog ni posebnog" - objasnio zašto se za presudu saznalo tri godine kasnije
OGLASIO se Rusmir Karkin, advokat koji je zastupao glumca Moamera Kasumovića koji je osuđen za bludničenje nad maloletnikom. Za Avaz je izjavio da je postupak bio "normalan" i da su se državno tužilaštvo i odbrana žalili posle prvostepene presude.
24. 09. 2024. u 09:11
Komentari (0)