IDEJA ZA RUČAK: Proteinske pljeskavice sa povrćem i kinoom
Pljeskavice sa kinoom i povrćem su bogatog ukusa, a možete da ih jedete u zemičkama sa prilozima po želji.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 100 g kinoe
- 1 jaje
- 2 kašike pirinčanog brašna
- pola paprike
- pola luka
- 1 mala tikvica
- 1 štapić celera
- so, biber i paprika u prahu, po ukusu
Priprema:
Za pljeskavice, prvo kuvajte kinou sa oko 200 ml vode oko 20 minuta, nakon što proključa. Kada počne da ključa, pokrijte poklopcem i kuvajte na srednjoj vatri. U međuvremenu biber, crni luk, tikvicu i celer sitno iseckajte i pržite u tiganju na ulju i soli oko 5-6 minuta, ili dok ne omekšaju.
Kada je kinoa skuvana, ostavite da se malo ohladi, a zatim dodajte jaje i štapnim mikserom mutite da smesa postane kremastija. Takođe dodajte pirinčano brašno i prženo povrće. Po potrebi posolite i pobiberite i dodajte papriku. Lagano nauljenim rukama napravite pljeskavice i ispržite ih. Servirajte i uživajte.
(stvar ukusa)
Preporučujemo

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

"ISTINA JE - BILA SAM S NjIM" Milica Pavlović priznala za vezu: "Ne znam što sam to krila"
"KADA volim, dajem se bezuslovno. Tada samo treba da mi verujete, ništa drugo. Samo poverenje nemojte da mi izigrate, sve ostalo može. I ja partneru verujem isto tako i onda nećemo imati problem, ali ako se usudi da mi izigra poverenje, to je kraj, u stanju sam da se okrenem i da se pravim da ga nikada poznavala nisam."
03. 10. 2025. u 21:02
Komentari (0)