ZAPEČENE NJOKE SA MLEVENIM MESOM: Jelo koje će vas zadiviti savršenom kombinacijom ukusa

Новости онлине

28. 09. 2024. u 10:00

Ako nemate ideju šta da spremite za ručak ili večeru, zapečene njoke sa mlevenim mesom u paradajz sosu su naš predlog.

ЗАПЕЧЕНЕ ЊОКЕ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ:  Јело које ће вас задивити савршеном  комбинацијом укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g njoki
  • glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • 300 g mlevenog mesa
  • 150 g rendane gaude
  • bosiljak
  • 400 g paradajz-pelata
  • parmezan
  • so, biber, maslinovo ulje

Priprema: 

U većem tiganju na zagrejanom ulju propržiti sitno seckani crni luk, pa dodati izgnječen beli luk i mešati još minut. Ubaciti mleveno meso, posoliti i pobiberiti, te dinstati uz mešanje dok ne promeni boju. Potom dodati usitnjeni paradajz-pelat, dodati sušeni ili sveži bosiljak, smanjiti vatru i dinstati uz mešanje još 30 minuta. Umešati parmezan i skloniti sa vatre. Njoke kuvati u slanoj, ključaloj vodi, dok ne isplivaju na površinu, pa ih ocediti i prebaciti u vatrostalnu činiju. Dodati meso i rendanu gaudu, promešati i peći u rerni na 200 stepeni 15-20 minuta. Posuti sa još malo gaude i odmah poslužiti.

(net.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival