SAVRŠEN RUČAK MOŽE I BEZ MESA: Preukusne veganske lazanje
Probajte lazanju sa preukusnim filom koji će vam postati omiljen.
Sastojci:
- Posne makarone 700 g
- Praziluk 200 g
- Šargarepa 200 g
- Spanać 800 g
- Beli luk 2 čena
- Brašno 50 g
- So, biber, sirće po ukusu
- Ulje 50 ml
Priprema:
Skuvati testeninu, oprati hladnom vodom da se ne zalepi i ostaviti da se ohladi. Šargarepu narendati, a praziluk naseći na kolutiće, pa propržiti u 25ml ulja. Začiniti i dodati spanać. Možete koristiti smrznuti, mada je mnogo ukusnije sa svežim. Prokrčkati i ostaviti da se hladi. Skuvati sos tako što će te u 25ml ulja propržiti 2 cela čena belog luka, onda ih izvaditi i propržiti brašno, pa naliti vodu. Na kraju u vatrostalnu posudu poređati polovinu makarona, sos sa spanaćem, drugu polovinu makarona, pa bešamel sos. Zapeći u rerni oko 20-ak minuta, na 150 stepeni.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
GOVEĐI GULAŠ SA DOMAĆIM KNEDLAMA: Gurmanski užitak kome nećete odoleti
14. 11. 2024. u 10:00
MEKA PRASETINA SA KROMPIROM I SOSOM: Ručak kome niko neće odoleti
12. 11. 2024. u 12:00
(MAPA) OVOG DATUMA STIŽE PRAVA ZIMA I NAJHLADNIJI PERIOD! Ivan Ristić za "Novosti" otkriva: Biće još snega, dolazi hladan arktički vazduh
CELA Srbija okovana je snegom, a meteorolog Ivan Ristić za "Novosti" kaže da nas tek očekuje prava zima.
24. 12. 2024. u 14:46
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
STIŽE POLITIČKI POTRES? Evo ko vodi u anketama za novog nemačkog kancelara
ALIS Vajdel, liderka desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), prema poslednjim anketama, preuzela je vođstvo ispred Fridriha Merca, lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
24. 12. 2024. u 12:17
Komentari (0)