SAVRŠEN RUČAK MOŽE I BEZ MESA: Preukusne veganske lazanje
Probajte lazanju sa preukusnim filom koji će vam postati omiljen.

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic
Sastojci:
- Posne makarone 700 g
- Praziluk 200 g
- Šargarepa 200 g
- Spanać 800 g
- Beli luk 2 čena
- Brašno 50 g
- So, biber, sirće po ukusu
- Ulje 50 ml
Priprema:
Skuvati testeninu, oprati hladnom vodom da se ne zalepi i ostaviti da se ohladi. Šargarepu narendati, a praziluk naseći na kolutiće, pa propržiti u 25ml ulja. Začiniti i dodati spanać. Možete koristiti smrznuti, mada je mnogo ukusnije sa svežim. Prokrčkati i ostaviti da se hladi. Skuvati sos tako što će te u 25ml ulja propržiti 2 cela čena belog luka, onda ih izvaditi i propržiti brašno, pa naliti vodu. Na kraju u vatrostalnu posudu poređati polovinu makarona, sos sa spanaćem, drugu polovinu makarona, pa bešamel sos. Zapeći u rerni oko 20-ak minuta, na 150 stepeni.
(superrecepti)
Preporučujemo

GOVEĐI GULAŠ SA DOMAĆIM KNEDLAMA: Gurmanski užitak kome nećete odoleti
14. 11. 2024. u 10:00

MEKA PRASETINA SA KROMPIROM I SOSOM: Ručak kome niko neće odoleti
12. 11. 2024. u 12:00

EVROPA DIGLA RUKE OD UKRAJINE: Stigao zastrašujući izveštaj
VOJNA pomoć Ukrajini naglo je opala poslednjih meseci, pokazuje izveštaj Instituta Kil, objavljen 14. oktobra.
14. 10. 2025. u 12:29

VERILA SE MELINA DžINOVIĆ: Starijem biznismenu rekla da, celo leto provela na jahti u Monaku
MELINA Džinović (44) se verila u subotu za uspešnog biznismena (69), pišu beogradski mediji.
14. 10. 2025. u 12:40

UŠAO U RAKU POSLE SPUŠTANjA KOVČEGA: Sin se oprostio od Halida Bešlića (FOTO)
OPROŠTAJ u Sarajevu od legende narodne muzike, pevača Halida Bešlića.
13. 10. 2025. u 15:50
Komentari (0)