POSNA SARMA SA POVRĆEM I PIRINČEM: Jednako dobra kao i mrsna
Probajte najomiljenije domaće jelo u posnoj varijanti i uverite se da je isto tako savršeno.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Sastojci:
- praziluk 4 struka
- crni luk 3 glavice
- šargarepa 2
- pirinač 1,5 šolja
- so 1 kašika
- tucana crvena paprika 1 kašika
- biber 1 kašičica
- lovorov list 2
- kiseli kupus 1-2 glavice
- crvena mlevena paprika 1 kašika
- suvi biljni začin 1 kašičica
Priprema:
Listove kupusa očistite od zadebljalih delova. Povrće sitno naseckajte i prodinstajte na tihoj vatri dok ne omekša. Dodajte pirinač i dinstajte još oko 10 minuta, dodavajući po malo vode. Dodajte so, biber, mešavinu suvih začina, tucanu crvenu papriku i na kraju mlevenu papriku i sve lepo promešajte. Dublju posudu nauljite i poređajte nekoliko listova kupusa po dnu. Motajte sarmu sa kašikom fila i ređajte. Posle prvog reda stavite lovorov list i produžite sa ređanjem sarme. Na kraju prekrite sa nekoliko listova kupusa. Dodajte vodu da se sarma prekrije i kuvajte nekoliko sati na tihoj vatri. Pred kraj zapržite sa kašikom brašna uprženim sa tri kašike ulja i kašikom mlevene paprike.
(superrecepti)
Preporučujemo

KREMLj OBJAVIO USLOVE ZA SASTANAK PUTINA I ZELENSKOG: Prvo mora ovo da se dogodi!
SUSRET ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i predsednika Rusije Vladimira Putina je moguć ukoliko delegacije Ukrajine i Rusije postignu određene dogovore, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov u obraćanju novinarima.
17. 05. 2025. u 11:48

AMERIČKI MEDIJI OTKRIVAJU: Rusiju će na pregovorima u Istanbulu predstavljati ova dva zvaničnika
VISOKI bivši zvaničnik Kremlja, koji je želeo da ostane anoniman zbog osetljivosti teme, rekao je da će Rusiju na predstojećim pregovorima u Istanbulu predstavljati ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i savetnik predsednika za spoljnu politiku, Jurij Ušakov, objavio je list Vašington post.
14. 05. 2025. u 09:19

"UBIĆU SE, HOROR!" Marija otkrila dugo čuvanu tajnu: "Rođena sam bez..."
"JA ću da se ubijem, znači horor!"
16. 05. 2025. u 13:39
Komentari (0)