POSNA SARMA SA POVRĆEM I PIRINČEM: Jednako dobra kao i mrsna

Новости онлине

01. 12. 2024. u 09:01

Probajte najomiljenije domaće jelo u posnoj varijanti i uverite se da je isto tako savršeno.

ПОСНА САРМА СА ПОВРЋЕМ И ПИРИНЧЕМ: Једнако добра као и мрсна

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • praziluk 4 struka
  • crni luk 3 glavice
  • šargarepa 2
  • pirinač 1,5 šolja
  • so 1 kašika
  • tucana crvena paprika 1 kašika
  • biber 1 kašičica
  • lovorov list 2
  • kiseli kupus 1-2 glavice
  • crvena mlevena paprika 1 kašika
  • suvi biljni začin 1 kašičica

Priprema:

Listove kupusa očistite od zadebljalih delova. Povrće sitno naseckajte i prodinstajte na tihoj vatri dok ne omekša. Dodajte pirinač i dinstajte još oko 10 minuta, dodavajući po malo vode. Dodajte so, biber, mešavinu suvih začina, tucanu crvenu papriku i na kraju mlevenu papriku i sve lepo promešajte. Dublju posudu nauljite i poređajte nekoliko listova kupusa po dnu. Motajte sarmu sa kašikom fila i ređajte. Posle prvog reda stavite lovorov list i produžite sa ređanjem sarme. Na kraju prekrite sa nekoliko listova kupusa. Dodajte vodu da se sarma prekrije i kuvajte nekoliko sati na tihoj vatri. Pred kraj zapržite sa kašikom brašna uprženim sa tri kašike ulja i kašikom mlevene paprike.

(superrecepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub