VARIVO OD KELJA: Odličan ručak na kašiku, kad ga spremite, imaćete ručak za dva dana
Isto varivo možete da napravite i sa slatkim kupusom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 veća glavica kelja
- 6 krompira
- 6 čenova belog luka
- suva slanina, suva rebarca
- so
Priprema:
1. Kelj očistiti od tvrdih delova na sredini lista, oprati ga, pa staviti u vrelu vodu da se kuva oko pet minuta. Potom ga ocediti i iseći na rezance.
2. U dublju šerpu staviti krompir isečen na četvrtine, dodati sve ostale sastojke, sipati hladnu vodu tek toliko da ona prekrije namirnice, posoliti (ali oprezno zbog suvog mesa i slanine jer su oni slani) i staviti da se kuva.
3. Krčkati sve dok se meso ne skuva i kelj ne postane mekan.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PRŽENI KROMPIR SA PEČURKAMA I PAPRIKOM: Jednostavan ručak koji se brzo sprema
17. 11. 2024. u 07:00

MEKA PRASETINA SA KROMPIROM I SOSOM: Ručak kome niko neće odoleti
12. 11. 2024. u 12:00

SAVRŠEN DODATAK SVAKOM RUČKU: Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
25. 11. 2024. u 13:00

VUČIĆEVA IZJAVA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: "Dvojica svetskih lidera tajno razgovarali sa Putinom"
NEKI svetski lideri su tajno komunicirali sa Vladimirom Putinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu blogeru Mariu Nafalu, prenosi ruska agencija RIA Novosti kao udarnu vest na svom portalu.
02. 04. 2025. u 09:09

UBIJEN PRIPADNIK TZV. KOSOVSKE POLICIJE: Pronađen u teškom stanju u ulazu u svoju zgradu, preminuo u bolnici
PRIPADNIK takozvane kosovske policije ubijen je sinoć u Kačaniku, objavio je Reporteri.
02. 04. 2025. u 08:35

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)