TURSKA POSNA MUSAKA: Recept koji se koristi i kad nije post

Новости онлине

05. 12. 2024. u 09:30

Turska posna musaka je jelo koje svi počnu da obožavaju, čim ga probaju! I oni koji meso jedu gotovo uz svaki obrok ističu da je ukus ovakvog sklopa povrća i začina neverovatan, te da im nije ni potrebno.

ТУРСКА ПОСНА МУСАКА: Рецепт који се користи и кад није пост

Foto: Printscreen Youtube - Televizija Hram

Sastojci:

  • 1 kg tikvica
  • 500 g patlidžana
  • 1 glavica luka
  • 2 paprike
  • 2 krompira
  • 500 ml paradajz pirea
  • so i biber po ukusu
  • malo maslinovog ulja
  • struk mirođije
  • struk peršuna

Priprema:

Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju. U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir. Dodajte začine i sklonite s ringle.

U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte red tikvica i odozgo rasporedite nadev s patlidžanom. Ponavljajte postupak do utroška materijala i završite musaku redom tikvica. Prelijte sve paradajz pireom i stavite u zagrejanu rernu.

Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom, a po želji možete da dodate i narendan posni kačkavalj.

Ukoliko je pravite kada nije u toku post, možete je preliti kiselim mlekom, ukus dobije potpuno drugu dimenziju!

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKAZAO JE NEPOŠTOVANJE: Legenda Juventusa kritikovala Vlahovića (VIDEO)