JEDNOSTAVNE I ZDRAVE: Brz recept za punjene paprike sa piletinom

Новости онлине

10. 12. 2024. u 09:00

Uživajte u paprikama zapečenim u rerni sa mlevenom piletinom, obrok za koji nećete morati da potrošite mnogo novca.

ЈЕДНОСТАВНЕ И ЗДРАВЕ: Брз рецепт за пуњене паприке са пилетином

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 velike crvene paprike
  • 230 g mlevene piletine
  • 236 g kuvanog pirinča
  • 60 g seckanog luka
  • 1 čen belog luka, sitno iseckanog
  • ½ kašičice mlevenog crnog bibera
  • ½ kašičice soli
  • 240 ml paradajz sosa
  • 180 g iseckanog mladog sira

Priprema:

Za punjene paprike prvo zagrejte rernu na 175 stepeni S. Odsecite vrhove paprika, očistite paprike i stavite ih na stranu.

Pomešajte mlevenu piletinu, pirinač, crni luk, beli luk, crni biber i so u činiji. Ubacite mešavinu piletine u paprike i prelijte paradajz sosom. Pecite u zagrejanoj rerni 45 minuta. Pospite paprike sirom i nastavite da pečete još 15 minuta.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEČUVENO! Evo šta Nikola Jokić doživeo u Denver nagetsima (VIDEO)