ZAPEČENI KROMPIR SA ŠUNKOM I LUKOM: Miris, ukus i jednostavna priprema
Ovo jelo će postati novi specijalitet vaše trpeze.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 450 g šunke, isečene na male kockice
- 2 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike putera
- 2 kašike brašna
- 400 ml mleka
- so i biber po ukusu
- mala veza vlašca, iseckanog
- 5 kašika sušenog bosiljka
- 4 krompira srednje veličine, oljuštenog i tanko isečenog
- 120 g iseckanog crnog luka
Priprema:
Za ovaj krompir prvo ispržite šunku i seckani crni luk na maslinovom ulju, dok luk ne porumeni. Oljuštite krompir i nasecite na tanke kriške. Namažite maslacem tepsiju i unutra stavite prženu šunku i luk, pa ih posolite i pobiberite.
Zagrejati rernu na 162 stepena. Rastopite puter u tiganju, sklonite sa vatre i umešajte brašno. Vratite na ringlu i dodajte mleko. Mešajte na direktnoj vatri dok sos ne provri i ne zgusne se.
Preko šunke poređajte krompir i prelijte ga mešavinom mleka. Krompir pospite vlašcem i bosiljkom. Pecite dok krompir ne omekša, oko 1 sat. Pokrijte prvih pola sata aluminijumskom folijom, a zatim je skinite. Servirajte i uživajte.
(stvarukusa)

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)