RECEPT ZA SLATKI KUPUS SA MESOM: Uživaćete u svakom zalogaju
Slatki kupus spada u čorbasta jela koja se ili obožavaju ili odbacuju već zbog mirisa, ali uz pažljivo birane začine i kvalitetnu pripremu, postići ćete fenomenalan ukus.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 kg kupusa
- 150 g crnog luka
- 300 g šargarepe
- 400 g piletine
- 4 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1,5 kašičica suvog začina
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 1/2 kašičice bibera
- voda po potrebi (250-800 ml)
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i šargarepu, pa prodinstajte crni luk dok ne bude staklast. Potom dodajte šargarepu i posolite i ostavite da se krčka 3-4 minuta poklopljeno.
Ubacite dobro oprano pileće meso isečeno na manje komade.
Ubacite polovinu isečenog kupusa, promešajte, pa stavite poklopac i dinstajte 3-4 minuta.
Zatim dodajte sve začine, promešajte, dinstajte još 3 minuta, pa dodajte i ostatak kupusa, promešajte i poklopite. Ostavite da se krčka 5-10 minuta, sve dok ima vode koju će pustiti kupus.
Nakon toga nalijte 250-300 ml vode, promešajte, vratite poklopac i kuvajte oko 20 minuta, pa dodajte pola litra vode i ostavite da kuva 10-15 minuta.
Služite uz krutone i mnogo salate.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DOMAĆI MLINCI SA PILETINOM: Recept za brzinski ručak za celu porodicu
11. 12. 2024. u 11:12

POSNE LOVAČKE ŠNICLE: Ukusne su baš kao i obične, spremaju se lako i brzo
10. 12. 2024. u 11:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)