KREMASTI PILEĆI GULAŠ: Savršen ručak za celu porodicu

Новости онлине

23. 12. 2024. u 11:00

Pileći gulaš prepun povrća, začinjen je i dopunjen pavlakom za kuvanje. Obavezno probajte ovaj recept za pravljenje pilećeg gulaša ako niste do sada imali priliku da probate.

КРЕМАСТИ ПИЛЕЋИ ГУЛАШ: Савршен ручак за целу породицу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 700 g pilećih bataka bez kostiju, bez kože, isečenih na kockice
  • 2 kašike ulja
  • 2 šargarepe isečene na kockice
  • 1 mali crni luk seckani
  • 2 rebra celera, isečena na kockice
  • 5 kašika brašna
  • ½ kašičice sušenog ruzmarina
  • ½ kašičice osušenih listova majčine dušice
  • ¼ kašičice mlevene žalfije
  • so i crni biber po ukusu
  • 800 g krompira isečenog na kockice
  • ½ crvena paprika sitno iseckana na kockice
  • 60 ml belog vina
  • 950 ml pilećeg bujona
  • 240 g boranije isečene na komadiće
  • 120 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Kako biste napravili pileći gulaš prvo ispržite piletinu. Izvadite iz šerpe i ostavite na stranu. Luk, šargarepu i celer ispržite na preostalom ulju oko 3 minuta ili dok luk malo ne omekša. Umešajte 3 kašike brašna, začine i so i biber po ukusu. Pržite na srednjoj vatri oko 2 minuta.

Dodajte krompir, crvenu papriku, belo vino, prženu piletinu i bujon. Pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte poklopljeno 30 minuta. Skinite poklopac i umešajte boraniju i krem. Po želji dinstajte još 10 minuta nepoklopljeno.

Za gustinu u tegli pomešajte preostale 2 kašike brašna i 240 ml bujona. Dobro protresite (pazite da nema grudvica) i dodajte malo-pomalo u gulaš dok ne dobijete željenu konzistenciju.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ABA LIGA PRIZNALA: Sudije dvaput oštetile Partizan u poslednjem minutu večitog derbija, evo i kako