ROLAT SA MLEVENIM MESOM I PEČURKAMA: Savršeni praznični specijalitet

Jovana Vasić

04. 01. 2025. u 10:00

Vrlo ukusan rolat sa mlevenim mesom, spanaćem i pečurkama premazuje se domaćim sosom i idealan je za praznične dane.

РОЛАТ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И ПЕЧУРКАМА: Савршени празнични специјалитет

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg mlevenog mesa
  • 2 jajeta
  • 30 g peršuna
  • 10 g belog luka
  • 1 crni luk
  • 5 g slatke paprike
  • prstohvat soli i bibera
  • 30 ml ulja
  • 100 g spanaća
  • 200 g pečuraka
  • 200 g sira
  • 30 ml soja sosa
  • 100 g paradajz paste
  • 60 g senfa
  • 20 g meda

Priprema:

Kako biste napravili ovaj rolat, prvo mleveno meso pomešajte sa jajima. Sitno nasecajte spanać, crni i beli luk, sipajte slatku papriku, so i biber. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Zatim prebacite na papir za pečenje i oblikujte od smese pravougaonik.

Propržite peršun i rasporedite po smesi. Naseckajte i propržite pečurke, pa i njih stavite na meso. Kačkavalj narendajte i rasporedite preko svega. Zatim meso urolajte u rolat. U činijici pomešajte soja sos, paradajz pastu, senf i med, kako biste napravili premaz.

Njime premažite rolat. Pecite ga obloženog u aluminijumskoj foliji, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, izvadite na pola pečenja, premažite još jednim slojem premaza, i nastavite da pečete dok ne bude gotovo.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET U ŠOKU: Janis Tima se nije ubio?! Žena, čuvena pevačica, naručila ubistvo košarkaša?