MUSAKA OD PILETINE I TIKVICA: Napravite najsočnije i najkremastije jelo koje prija svima
Jelo koje se priprema brzo i jednostavno.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g pilećih grudi
- 500 g tikvica
- 7 jaja
- 300 g brašna
- 200 ml kisele pavlake
- 200 ml mleka
- 1 kašika mešavine začina
- ulje
- so i mleveni crni biber
Priprema:
Tikvice isečemo na tanke lente po dužini. Pileće grudi isečemo na tanke šnicle. Šnicle posolimo, pobiberimo. Zatim ih rastanjimo kuvarskim čekićem. Stavimo ih na tanjir.
U dublji sud polupamo 4 jajeta, posolimo, pobiberimo. Dodamo mešavine začina, izmutimo žicom za mućenje. Pileće šnicle pobrašnimo, zatim ih uvaljamo u izmućena jaja. Stavimo da se isprže na zagrejanom ulju u tiganj na šporetu. Okrenemo ih tokom prženja. Kada se isprže sa obe strane stavimo ih na tanjir.
I lente tikvica pobrašnimo, uvaljamo ih u izmućena jaja. Stavimo da se isprže na preostalom ulju. Okrenemo ih tokom prženja. Ispržene lente tikvica stavimo na drugi tanjir. Dno keramičke posude prekrivamo pohovanim tikvicama. Na njih poređamo pohovane pileće šnicle. Prekrivamo preostalim lentama tikvica.
U dublji sud polupamo preostala tri jajeta. Posolimo, dodamo preostale mešavine začina, zatim dodamo kiselu pavlaku, nalivamo mlekom. Mešamo žicom za mućenje dok se smesa ne sjedini. Kutlačom prelivamo musaku smesom. Posudu stavimo u rernu. Pečemo 30 minuta na 180 stepeni. Posudu sa ispečenom musakom izvadimo iz rerne.
Na sredinu tanjira za serviranje nanosimo promešanu pavlaku. Musaku isečemo na kocke. Jedno parče musake od pilećih šnicli i tikvica serviramo na pavlaku. Dekorišemo grančicama francuskog peršuna.
(hranaivino)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MUSAKA OD BORANIJE: Napravite ručak na malo drugačiji način (VIDEO)
28. 12. 2024. u 09:00Novosti online

RECEPT ZA ČIKEN NAGETS: Još hrskaviji nego u restoranima brze hrane
22. 12. 2024. u 09:00

NEOPISIVO DOBAR RUČAK: Piletina sa kikirikijem i pirinčem
23. 12. 2024. u 11:49Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)