NAJSOČNIJE LAZANJE: Kremasti užitak koji se sprema brzo i lako
OVAJ recept garantuje da će vaše lazanje biti sočne, punog ukusa i savršeno kremaste

Foto: Shutterstock
Lazanje su jedan od najpoznatijih i najvoljenijih jela italijanske kuhinje.
Sa bogatim slojevima sira, mesa i paradajz sosa, svaki zalogaj pruža užitak i zadovoljava čak i najzahtevnije ukuse.
Ovaj recept garantuje da će vaše lazanje biti sočne, punog ukusa i savršeno kremaste.
Sastojci:
12 lazanja listova (suvi ili sveži) Foto Shutterstock
500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)
1 veza crnog luka
2 čena belog luka
800 g paradajz pelata ili paradajz sosa
200 g paradajz koncentrata
250 g svežeg ricotta sira
200 g mocarele (rendana)
100 g parmezana (rendan)
500 ml bešamel sosa
2 kašičice origana
So i biber po ukusu
Maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Priprema crvenog sosa:
U meso dodajte paradajz pelate (ili sos), koncentrat i origano. Posolite i pobiberite po ukusu, pa kuvajte na srednjoj vatri 30–40 minuta, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne.
Bešamel sos:
U šerpi zagrejte 2 kašike maslaca i dodajte 2 kašike brašna. Mešajte dok ne postane glatko, pa postepeno dodajte mleko, neprestano mešajući, da biste dobili gusti bešamel sos. Posolite, pobiberite i dodajte prstohvat muškatnog oraščića.
Slaganje lasanja:
U velikoj vatrostalnoj posudi počnite sa slojem sosa od mesa. Na njega stavite sloj lazanja listova, pa prelijte slojem bešamel sosa. Dodajte sloj ricotte i mocarele, pa ponovite sve dok ne dođete do vrha posude, završavajući sa slojem bešamela i rendanim parmezanom.
Prekrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 180°C. Pecite 30 minuta, a potom skinite foliju i pecite još 10 minuta, dok lazanje ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Ostavite lazanje da se ohlade nekoliko minuta pre nego što ih isečete, kako bi se slojevi stisnuli i bile lakše za služenje.
Ove sočne lazanje su pravi raj za ljubitelje italijanske kuhinje i garantuju savršen obrok za svaku priliku!
(Alo)
BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Jetra voli kafu | Prof. dr Tamara Milovanović
Preporučujemo

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

"OL STAR" SE MENjA IZ KORENA, Nikola Jokić će dobiti priliku da zablista kao nikada! (VIDEO)
NBA liga je donela odluku da iz korena promeni format "ol-star" meča, potvrdio je komesar lige Adam Silver.
04. 06. 2025. u 21:50

JOŠKA PRE SMRTI: “Deda je priznao svoju najveću grešku”
UNUK Josipa Broza Tita Joška Broz preminuo je sinoć, a vest o njegovoj smrti objavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
04. 06. 2025. u 19:17
Komentari (0)