BRZ I ZDRAV RUČAK: Svinjski medaljoni sa bebi sapanćem u krem sosu
SVINjSKI medaljoni sa bebi sapanćem u krem sosu vrlo su jednostavno, a ukusno jelo za celu porodicu.
Sastojci:
Za medaljone:
- 400 g svinjskog filea
- 40 g brašna
- ½ kašičice morske soli
- ¼ kašičice mlevenog crnog bibera
- 1 kašika ulja
- 2 kašike putera
Za sos:
- 3 čena belog luka – sitno iseckana
- 1 kašičica svežeg ruzmarina – sitno iseckanog
- ¼ kašičice tucane paprike
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 500 g listova bebi spanaća
- 180 g čeri paradajza iseckanog
- morska so i crni biber, po ukusu
Trik za mekano svinjsko meso!
Nakon što svinjske medaljone uvaljate u brašno, pre prženja ih ubacite u kiselu vodu. Biće savršeno mekani!
Recept za svinjske medaljone:
Za svinjetinu pripremljenu na ovaj način prvo pripremite meso. Isecite ga na kriške od 2,5 cm. Dodajte brašno u tanjir i začinite solju i biberom. Svaki komad svinjetine premažite brašnom. U veliki i duboki tiganj dodajte ulje i puter. Zagrejte na jakoj vatri. Ubacite meso i pržite 2-3 minuta sa svake strane, dok ne porumeni. Izvadite ih i stavite na stranu.
Smanjite toplotu na srednju. U isti tiganj dodajte beli luk, ruzmarin i tucanu papriku i pržite 1-2 minuta, pazeći da beli luk ne zagori. Dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da provri. Dodajte bebi spanać i paradajz.
Krčkajte sos 3 minuta, dok ne počne lagano da se zgušnjava. Vratite svinjetinu u sos i dinstajte još 3 minuta. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pečenicu sa dve vrste suvog voća.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO - VARAMO IAKO VOLIMO Moma Stefanović: Ženama treba sigurnost, muškarci su nezainteresovani #Onopravo
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SOČNO KREMASTO UŽIVANjE: Rozen torta sa makom i belom čokoladom
08. 02. 2025. u 10:00
LAKO I BRZO SE SPREMA: Najlepši čokoladni brauni sa pomorandžom
07. 02. 2025. u 15:00
KAŽI ŽIKI: Umetnicu iz Srbije pozvali u Vatikan, a onda joj postavili uvredljivo pitanje (VIDEO)
KAŽI ŽIKI: Umetnicu iz Srbije pozvali u Vatikan, a onda joj postavili uvredljivo pitanje
10. 02. 2025. u 12:41
''LUDILO'', MASK REAGOVAO: Ova organizacija je odigrala ključnu ulogu u obojenoj revoluciji u Srbiji 2000. godine
MILIJARDER i šef Ministarstva za državnu efikasnost (DOGE) podelio je na svom nalogu na društvenoj mreži ''Iks'' istinu o NVO organizaciji koja je u medijskom smislu odigrala ključnu ulogu u obojenim revolucijama u zemljama širom sveta, uključujući i Srbiju. On je podelio objavu korisnika društvene mreže ''Iks'' KanekaoTheGreat u kojem jasno stoji kako su ove organizacije trošile novac za rušenje vlada.
09. 02. 2025. u 11:48
Karla del Ponte ZABRANILA seriju sa Glogijem: Šta je smetalo Haškoj tužiteljki
NEBOJŠA Glogovac preminuo je na današnji dan 2018. godine, a jednu od mnogih maestralnih uloga tokom svoje bogate karijere ostvario je i u seriji "Moj rođak sa sela".
09. 02. 2025. u 17:50
Komentari (0)