UKUSAN RUČAK ZA CELU PORODICU: Piletina u salsa prelivu zapečena u rerni

Jovana Vasić

13. 02. 2025. u 09:00

Piletina u salsa prelivu zapečena u rerni probudiće sva vaša čula, pravi meksički specijalitet.

УКУСАН РУЧАК ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Пилетина у салса преливу запечена у рерни

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 pileća filea
  • 4 kašičice ljute papričice
  • 240 g salsa sosa
  • 240 g kačkavalja
  • 2 kašičice kisele pavlake

Priprema:

Za pileći file pripremljen na ovaj način zagrejte rernu na 190 stepeni. Lagano podmažite posudu za pečenje uljem. Stavite pileće file u pripremljenu posudu. Pospite mešavinom začina sa obe strane filea. Sipajte salsu na preko filea.

Pecite u zagrejanoj rerni dok piletina ne bude mekana i sočna, 25 do 35 minuta. Pospite piletinu ravnomerno sirom. Nastavite sa pečenjem dok se sir ne rastopi, još 3 do 5 minuta. Prelijte pavlakom i servirajte.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JAKO SAM RAZOČARANA, NE ŽELIM DA KOMENTARIŠEM: Ribakina o kazni Vukovu