PIKANTAN PAPRIKAŠ OD ŠARANA: Vrhunsko jelo za predstojeće dane

Jovana Vasić

07. 03. 2025. u 09:00

Ljubitelji ribljih ili fiš paprikaša vole da mistifikuju ovo jelo. Sigurno je da i tu postoje tajne za pripremu, ali vrhunski ukus imaće i ako ga ovako skuvate. Važno je da tiho krčka.

ПИКАНТАН ПАПРИКАШ ОД ШАРАНА: Врхунско јело за предстојеће дане

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • šaran 1 kg
  • ikra ako ima
  • crni luk 2 glavice
  • šargarepa 1 komad
  • ljuti začin za riblji paprikaš 1 kesica
  • ulje 80 ml
  • suvi biljni začin 1 kašičica
  • so i biber po ukusu
  • feferona 1 komad
  • mlevena začinska paprika 1 kašika
  • pire od paradajza 2 kašike

Priprema:

Naseckajte luk i šargarepu i kratko propržite na malo ulja. Dodajte pola čaše vode i štapnim mikserom usitnite. Dodajte začin za fiš paprikaš razmućen u 1,5 l mlake vode. Odmah stavite ribu i ikru. Voda treba da prekrije ribu, pa ako je potrebno, dolijte još vode. Kad provri, ubacite pire od paradajza, so, začine, feferonu, ljutu papriku i kuvajte još pola sata na tišoj vatri. Pred kraj kuvanja probajte, pa ako treba, začinite po ukusu.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE RAZMIŠLJAM O PRVOM MESTU: Crna serija Aleksandra Zvereva se nastavlja i u Indijan Velsu