ČILI OD ĆURETINE I CRNOG PASULJA: Vrlo pikantan, sočan i aromatičan obrok
Jelo koje će vam se dopasti pri prvom zalogaju.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 900 g mlevene ćuretine
- 180 g luka sitno iseckanog na kockice
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 800 g paradajza isečenog na kockice
- 230 g paradajz sosa
- 360 ml pilećeg bujona
- 2 kašike ljute paprike u prahu
- 2 kašičice mlevenog kima
- kašičice dimljene paprike
- 2 kašičice kakao praha
- 1 kašičica šećera
- 1 1/2 kašičica soli
- 3/4 kašičice bibera
- 500 g pasulja iz konzerve, oceđenog i ispranog
Priprema:
Kako biste napravili čili od ćuretine i crnog pasulja, prvo zagrejte ulje u velikom loncu na jakoj vatri. Dodajte mlevenu ćuretinu i začinite sa 1 kašičicom soli i 1/2 kašičice bibera. Pržite 3-4 minuta. Dodajte luk u šerpu i pržite još 3-4 minuta ili dok ne omekša. Umešajte beli luk i pržite još 30 sekundi.
U šerpu dodajte paradajz isečen na kockice, paradajz sos, pileći bujon, čili u prahu, mleveni kim, dimljenu papriku, kakao prah, šećer, 1/2 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Ostavite da provri.
Kuvajte 30 minuta, povremeno mešajući, ili dok se čili ne zgusne. Dodajte pasulj i kuvajte još 10 minuta. Probajte i po želji dodajte još soli i bibera. Servirajte odmah sa prelivima po vašem izboru. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PIKANTAN PAPRIKAŠ OD ŠARANA: Vrhunsko jelo za predstojeće dane
07. 03. 2025. u 09:00Jovana Vasić

ŠNICLE U PIVSKOM SOSU: Meso meko kao puter, ukusno i sočno (VIDEO)
01. 03. 2025. u 09:00Jovana Vasić

ODLIČAN RUČAK IZ RERNE: Boranija u kremastom sosu sa komadićima hrskavog luka
27. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

HAOS I DRAMA NA SABALENKINOM MEČU: Svađa. prozivke i na kraju odlazak bez rukovanja (VIDEO)
BELORUSKINjA Arina Sabalenka savladala je Martu Kostjuk iz Ukrajine za plasman u polufinale mastersa u Madridu, a to je bilo sve samo ne običan meč.
01. 05. 2025. u 09:30
Komentari (0)