RECEPT ZA SKUŠU PEČENU U RERNI: Jednostavan i brz recept, idealan je za one koji žele ukusan obrok u svega 30 minuta, uz minimalne pripreme

Новости онлине

27. 03. 2025. u 10:00

Skuša pečena u rerni je brz i ukusan obrok koji je savršen za sve ljubitelje ribe.

РЕЦЕПТ ЗА СКУШУ ПЕЧЕНУ У РЕРНИ: Једноставан и брз рецепт, идеалан је за оне који желе укусан оброк у свега 30 минута, уз минималне припреме

Foto: Shutterstock

Uz samo nekoliko jednostavnih sastojaka i minimalnu pripremu, možete uživati u bogatom ukusu ove ribe, koja je bogata omega-3 masnim kiselinama i idealna za zdravu ishranu. Ovaj recept traje svega 30 minuta, a rezultat je sočna i aromatična riba, idealna za brzi ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 2 sveže skuše
  • 2 čena belog luka
  • sok od 1 limuna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica morske soli
  • ½ kašičice bibera
  • ½ kašičice majčine dušice
  • ½ kašičice mlevene crvene paprike
  • 1 veza peršuna sitno seckana
  • 1 crveni luk

Priprema:

Ribu očistiti, oprati i osušiti papirnim ubrusom. U činiji pomešati maslinovo ulje, limunov sok, iseckan beli luk, so, biber, majčinu dušicu i crvenu papriku. Ribu premazati ovom marinadom spolja i iznutra, pa ostaviti da odstoji 10-15 minuta. U pleh obložen papirom za pečenje staviti kolutove crvenog luka, a preko njih položiti skuše.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok ne dobije lepu zlatnu koricu. Posuti seckanim peršunom i poslužiti uz krompir salatu, pečeno povrće ili prilog po želji.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJE MOGAO DA VERUJE: Evo šta je Dejan Stanković doživeo danas u Čečeniji