SAVRŠEN USKRŠNJI RUČAK: Kaftan jagnjetina - Peče se u testu, a meso bude toliko meko da se raspada
19. 04. 2025. u 08:30
Za uskršnji ručak se obično priprema jagenjtina, a kao prilog se služi krompir.
Povezane vesti

NAJBRŽI RECEPT ZA JAGNJETINU: Pripremite jagnjetinu za uskršnji ručak za manje od pola sata
Jagnjetina se po tradiciji služi za uskršnji ručak, a ako želite da je spremite na brzinu, onda je ovo pravi recept za vas.
18. 04. 2025. u 08:30

ŠTA SVE TREBA DA SE NAĐE NA USKRŠNJOJ TRPEZI: Po starim običajima uz jaja, jagnjetina i ren imaju posebnu simboliku
Na Uskrs se u domovima pravoslavih vernika nakon višenedeljnog posta postavlja mrsna trpeza. Sprema se pečenica, najčešće prase ili jagnje, mesi se uskršnja pogača, a počasno mesto na stolu pripada jajima.
16. 04. 2025. u 08:30
Najnovije iz rubrike

PUFNASTE I MEKANE, MOGU DA STOJE DANIMA: Pogačice sa čvarcima (VIDEO)
ČVARKE ne voli svako, ali zato pogačice sa čvarcima svi obožavaju.
22. 07. 2025. u 15:00

SLATKIŠ KOJI SE U SVAKOJ SRPSKOJ KUĆI SPREMA VEĆ GENERACIJAMA: Sutlijaš (VIDEO)
VRSTA slatkog deserta, tipičnog za mnoge svetske kuhinje, koji se dobija kuvanjem pirinča u mleku na tihoj vatri.
22. 07. 2025. u 13:00

ZA UKUSNE MALE ZALOGAJE: Ovaj namaz od krastavca je odličan (VIDEO)
KADA vam treba nešto brzo i drugačije.
22. 07. 2025. u 12:37

ZA SAVRŠENO KREMAST RIŽOTO KOJI SE SLUŽI U RESTORANIMA: Profesionalni kuvari u pirinač dodaju 1 kašiku ovog sastojka
SAVRŠENO kremast rižoto nije slučajnost – iza njega stoji precizna tehnika, pažljivo birani sastojci i jedan mali, ali moćan trik koji koriste profesionalni kuvari.
21. 07. 2025. u 11:40

KAKO DA VAM BUDE KREMASTIJI NEGO IKADA: Tajna savršenog kačamaka
KAČAMAK će dobiti neodoljivu kremastu teksturu i bogat ukus ako znate pravi trik.
19. 07. 2025. u 22:21
Komentari (0)