KASEROLA OD PILETINE I SPANAĆA: Odličan recept za današnji ručak
Kaserola od piletine i spanaća, zapečena u belom sosu je savršen obrok za porodicu, prepun različitih ukusa i korisnih namirnica.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 kašike putera
- 200 g seckanog crnog luka
- 6 srednjih čenova belog luka, tanko isečenih
- 2 kašičice mešavine suvih začina po želji
- ¼ kašičice mlevene crvene paprike
- 1 ¾ kašičice soli
- 3 kašike brašna
- 600 ml punomasnog mleka
- 120 g krem sira
- 950 g iseckane pečene piletine
- 700 g kuvanog belog pirinča
- 280 g smrznutog seckanog spanaća, odmrznutog i osušenog
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- 1 kašičica limunove kore
- 230 g mocarela sira, iseckanog
- 60 g rendanog parmezana
Priprema:
Kako biste napravili kaserolu od piletine i spanaća, prvo zagrejte rernu na 175 stepeni C i postavite stalak u gornji deo rerne. Premažite posudu za pečenje uljem.
Otopite puter u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk, beli luk, suve začine, mlevenu crvenu papriku i ¾ kašičice soli, pa pržite često mešajući, dok luk ne omekša i postane providan, oko 4 minuta. Umešajte brašno i pržite neprestano mešajući, 1 minut.
Postepeno dodajte mleko i kuvajte uz stalno mešanje dok se malo ne zgusne, oko 3 minuta. Dodajte krem sir i preostalu 1 kašičicu soli i nastavite da kuvate dok se ne sjedini. Skinite sa vatre i umešajte iseckanu piletinu, kuvani pirinač, spanać, limunov sok i limunovu koricu, dok se potpuno ne sjedine.
Prebacite smesu u pripremljenu posudu za pečenje i rasporedite u ravnomernom sloju. Pospite ravnomerno mocarelom i parmezanom. Pecite u zagrejanoj rerni dok se sir ne otopi, oko 15 minuta. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

AMERIKA BESNA ZBOG ODBIJANjA KIJEVA DA PRIZNA RUSKE TERITORIJE: Evo zašto su propali pregovori u Londonu
PREGOVORI o okončanju konflikta u Ukrajini, koji su trebali biti održani danas u Londonu na nivou ministara spoljnih poslova Velike Britanije, SAD, Francuske, Nemačke i Ukrajine, odloženi su nakon što su američki zvaničnici otkazali učešće.
23. 04. 2025. u 16:24

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

TUGA NA RTS-u: Voditeljka Dnevnika slomljena, oprostila se od koleginice: "Mirno spavaj, neću te zaboraviti" (FOTO)
"MIRNO spavaj, a ja te nikada neću zaboraviti..."
23. 04. 2025. u 13:02
Komentari (0)