SA BEŠAMELOM I PEČURKAMA: Vegetarijanski kroketi, nećete prestati da ih jedete

Bojana Jovanović

25. 04. 2025. u 11:30

Vredi malo se pomučiti oko pripreme ovih kroketa jer je ukus neverovatan, i prosto mame da ih jedete još!

СА БЕШАМЕЛОМ И ПЕЧУРКАМА: Вегетаријански крокети, нећете престати да их једете

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 100 g šampinjona

- 400 g krompira

- 100 g šargarepe

- 100 g celera

- 100 g graška

- 1-2 kašike prezli

- so, biber

- ulje

Foto: Shutterstock

 

Za bešamel sos:

- 50 g maslaca

- 50 g glatkog brašna

- 250 ml mleka

- jaje

- 2 kašike rendanog parmezana

- mleveni muskatni oraščić

Za paniranje:

- 2 jaja

- 50 g glatkog brašna

- 50 g prezli

Priprema kroketa sa bešamelom i pečurkama

Krompir skuvajte u ljusci, pa ga oljuštite i ispasirajte. Očišćenu šargarepu, celer i grašak skuvajte u malo slane vode, ocedite i usitnite. Pripremite gusti bešamel sos na sledeći način: na zagrejanom maslacu propržite brašno, mešajući sve vreme, umešajte mleko i kratko prokuvajte. Pustite da se malo ohladi pa umešajte jaje, parmezan i muskatni oraščić. Dodajte oprane, očišćene i dobro oceđene šampinjone, koje ste prethodno sitno iseckali, krompir, povrće i prezle. Prema potrebi posolite, pobiberite i dobro promešajte. Od dobijene smese rukama oblikujte krokete pa ih uvaljajte u brašno, umućena jaja i prezle. Ispržite ih na zagrejanom ulju s obe strane, dok ne porumene.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJVEĆI BONUS ZA ONLINE KLAĐENJE - SASTAVI TIKET BESPLATNO