NAJKREMASTIJE KOJE ĆETE IKAD PROBATI: Lazanje bolonjeze

Новости онлајн

03. 07. 2025. u 15:00

IDEALNE su za porodični ručak, vikend slavlje ili kada želite da impresionirate goste mirisom iz rerne.

НАЈКРЕМАСТИЈЕ КОЈЕ ЋЕТЕ ИКАД ПРОБАТИ: Лазање болоњезе

Foto: Printskrin Youtube/ Kitchen & Craft

Ove lazanje su prave italijanske - slojevite, bogate i neverovatno kremaste. Sočan bolonjeze sos se savršeno stapa sa bešamel kremom i sirom, stvarajući zalogaj koji se topi u ustima. 

Sastojci:

  Za bolonjeze sos:  

* Mleveno meso, 500 g
* Crni luk, 1 glavica
* Beli luk, 2 čena
* Šargarepa, 1
* Celer, 1 štapić
* Paradajz pela,t 400 g
* Paradajz pire, 2 kašike
* Maslinovo ulje, so, biber, origano, suvi bosiljak, po ukusu
* Crno vino, malo

  Za bešamel sos:  

* Puter, 70 g
* Brašno, 70 g
* Mleko, 800 ml
* So, biber, po ukusu
* Muskatni orah, po želji
* Rendani sir (gauda, trapist, ili parmezan), 100 g

  Ostalo:  

* Listovi za lazanje, 9-12
* Rendana mocarela za posipanje, 150 g

Priprema:

Na malo ulja propržiti luk, šargarepu i beli luk, zatim dodati meso. Pržiti dok ne dobije boju, dodati paradajz, pire, začine i kuvati 30-40 minuta da se zgusne.

Na puteru propržiti brašno, pa postepeno dolivati mleko uz mešanje. Kuvati dok ne postane kremasto, dodati so, biber i oraščić, pa sir.

U podmazan pleh ređati red sosa, red kora, red bešamela i malo sira. Ponavljati dok se ne potroše sastojci. Završiti slojem bešamela i sira. Peći 30-35 minuta na 180°C dok ne porumeni. Ostaviti 10 minuta da se "slegnu" pre sečenja.

Prijatno!

(Super recepti/Žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!