ZA LJUBITELJE JAKIH UKUSA: Gurmanske knedle

Bojana Jovanović

06. 07. 2025. u 09:00

Sa kobasicama su pa ih možete jesti umesto ručka ili večere, kalorične su dovoljno, a neverovatno aromatične i ukusne.

ЗА ЉУБИТЕЉЕ ЈАКИХ УКУСА: Гурманске кнедле

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 5 velikih krompira

- šolja brašna
- 1/2 šolje griza
- 2 jajeta
- malo soli
- 2 kašike masti
- 200 g dimljene kobasice
- malo ulja
- grančice ruzmarina i mrvljeni čvarci, za ukras

Priprema: 

Skuvajte krompir, ocedite ga, ispasirajte i ostavite da se ohladi, pa mu dodajte sve sastojke. Zatim mikserom, sa spiralnim nastavkom, sve izmešajte, dok ne dobijete kompaktnu masu. Smesu istresite na pobrašnjavljenu dasku, malo je izmesite i rukama oblikujte u deblju kobasicu. Secite jednake delove, u svaki ubacite malo dimljene kobasice iseckane na kockice, pa savijte krajeve i rukama ih pritisnite da se slepe. U veću šerpu sipajte vodu, posolite je i kad prokuva knedle spuštajte u nju. Sačekajte 7-10 minuta, dok ne počnu da isplivavaju na površinu, pa ih vadite rešetkastom kašikom.

Ukrasite ih po želji grančicama ruzmarina ili mrvljenim čvarcima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

UKRAJINSKI AGENT USRED NATO-A: Tajna misija u srcu Turske otkrivena