ZA LJUBITELJE JAKIH UKUSA: Gurmanske knedle
Sa kobasicama su pa ih možete jesti umesto ručka ili večere, kalorične su dovoljno, a neverovatno aromatične i ukusne.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 5 velikih krompira
- 1/2 šolje griza
- 2 jajeta
- malo soli
- 2 kašike masti
- 200 g dimljene kobasice
- malo ulja
- grančice ruzmarina i mrvljeni čvarci, za ukras
Priprema:
Skuvajte krompir, ocedite ga, ispasirajte i ostavite da se ohladi, pa mu dodajte sve sastojke. Zatim mikserom, sa spiralnim nastavkom, sve izmešajte, dok ne dobijete kompaktnu masu. Smesu istresite na pobrašnjavljenu dasku, malo je izmesite i rukama oblikujte u deblju kobasicu. Secite jednake delove, u svaki ubacite malo dimljene kobasice iseckane na kockice, pa savijte krajeve i rukama ih pritisnite da se slepe. U veću šerpu sipajte vodu, posolite je i kad prokuva knedle spuštajte u nju. Sačekajte 7-10 minuta, dok ne počnu da isplivavaju na površinu, pa ih vadite rešetkastom kašikom.
Ukrasite ih po želji grančicama ruzmarina ili mrvljenim čvarcima.
Preporučujemo

MALE ZELENE KIVI KAPICE: Lagan i osvežavajuć kolač koji može lako da zasiti
24. 06. 2025. u 13:00

OSVEŽAVA I SLADI: Mango čizkejk, savršen izbor za ove tople dane
13. 06. 2025. u 11:00

ZNAJU ONI ŠTA VALjA: Turski đuveč, ukusno, zdravo i originalno jelo
11. 06. 2025. u 09:00

PREMINUO HALID BEŠLIĆ: Legendarni pevač umro u 71. godini
LEGENDA narodne muzike, Halid Bešlić, preminuo je u 71 godini, preneli su regionalni mediji.
07. 10. 2025. u 13:44

AJDE ANGELA, ŠTA JE OVO? Stoltenberg tvrdi: NATO bio na korak od raspada, Tramp brutalno odgovorio svima u Alijansi
AMERIČKI predsednik Donald Tramp umalo je raspustio NATO 2018, ali su ga evropski saveznici uspeli da ga ubede da će povećati vojnu potrošnju, piše u svojim memoarima bivši generalni sekretar bloka Jens Stoltenberg.
07. 10. 2025. u 06:45

CECA NEUTEŠNA: Halid je bio velika ljudina, nikad nisam čula nešto loše o njemu
PEVAČ Halid Bešlić preminuo je u 72. godini, i rastužio svoje najbliže, obožavaoce, ali i kolege sa estrade.
07. 10. 2025. u 14:43
Komentari (0)