PASTA BOLONJEZE: Recept za italijansko jelo

Novosti online

17. 07. 2025. u 08:00

PASTA bolonjeze je klasično italijansko jelo koje spaja punoću ukusa mesnog sosa sa omiljenom testeninom. Danas sa vama delimo proveren recept za ovu domaću pastu koju svi vole.

ПАСТА БОЛОЊЕЗЕ: Рецепт за италијанско јело

FOTO: Novosti

  • 500 gr junećeg mesa
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 stabljika celera
  • maslinovo ulje
  • 1 kašika paradajz paste
  • 350 ml pelata paradajza 
  • 400 ml goveđeg bujona
  • so, biber, vegeta  
  • origano
  • bosiljak
  • peršun 
  • beli luk u prahu
  •  jedno pakovanje testenine 500 gr
  • parmezan


Upržite crni luk. Uz postepeno dodavanje po malo vode dinstajte crni luk dok sasvim ne omekša. Zatim dodati šargarepu i celer i pustiti da se kratko isprži. Dodati paradajz pastu da se kratko zaprži. Zatim u povrće dodajte mleveno juneće meso i sve začine. Kratko propržite i nalijte bujonom i ostavite da kuva oko sat, sat ipo.Nakon sat do sat i po, dodati pelat paradajz i kuvajte dok voda ne ispari, a ostane dovoljno sosa. Skuvajte špagete. Kad budu kuvane odmah ih  isperite hladnom vodom. Servirajte špagete, prelijte ih sosom. Po želji dodati parmezan i bosiljak odozgo.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETO U SRBIJI: Upoznajte Staru planinu i osvežavajuću lepotu vodopada