JEDNOSTAVNO JELO SA MEKANIM MESOM I BOGATIM, ZAČINJENIM UKUSOM: Pileći ražnjići

Новости онлајн

24. 07. 2025. u 10:59

UVEK dobar izbor kada želite nešto brzo, sočno i mirisno.

ЈЕДНОСТАВНО ЈЕЛО СА МЕКАНИМ МЕСОМ И БОГАТИМ, ЗАЧИЊЕНИМ УКУСОМ: Пилећи ражњићи

Foto: Jutjub/Printskrin/Arijeva kuhinja

Ovo jelo je idealno za letnji ručak, laganu večeru ili roštiljanje s društvom – jednostavno, ukusno i zdravo.

Sastojci:

* 4 komada pilećih prsa
* 1 crni luk (izrendan)
* Nekoliko čenova belog luka (po želji)
* 30 ml soja sosa
* 2 kašike meda
* biber, začin za piletinu, so – po ukusu

Priprema:

Uz jednostavnu marinadu i malo vremena na tiganju, dobijate zalogaje koji se jedu s uživanjem. Idealni su za porodični ručak, druženje ili laganu večeru.

Predlog:

Ako želite da meso bude još sočnije, nemojte ga prepržiti – ražnjiće pecite na srednje jakoj vatri po 3–4 minuta sa svake strane, samo dok ne dobiju zlatnu boju.

Isecite pileći file na tanke trakice i stavite u činiju.

Narendajte crni luk i dodajte u meso, pa ubacite i sitno seckani (ili izrendani) beli luk. Dodajte biber, začin za piletinu, so, soja sos i med. Dobro promešajte i ostavite da se marinira 10–20 minuta.

Na štapiće nanižite marinirano meso i pržite na tiganju ili roštilju dok lepo ne porumeni i postane mekano. Poslužite ražnjiće uz salatu ili neki sos.

Prijatno!

(StvarUkusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAD SE PLOVI SRCEM, DRINA OSTAJE ČISTA: Fondacija Mozzart u velikoj eko-akciji na Drinskoj regati