FILE RIBE KAPREZE: Mediteranski ukus na vašem tanjiru

Milena Tomasevic

19. 09. 2025. u 12:09

File ribe Kapreze je savršen spoj zdravog i finog obroka – riblji file obogaćen paradajzom, mocarelom, pinjolama i pestom, pečen u rerni tako da zadrži sočnost i pun ukus.

ФИЛЕ РИБЕ КАПРЕЗЕ: Медитерански укус на вашем тањиру

FOTO: Novosti

Sastojci

  • 2 fileta ribe (brancin, bakalar ili oslić)
  • maslinovo ulje
  • so i crni biber
  • 1 paradajz
  • 125 gr mocarela sira
  • 2 kašike pinjola
  • 1 kašika zelenog pesta
  • limunov sok (po želji)

Priprema:

Filete ribe marinirati sa malo soli, bibera, maslinovog ulja i limunovog soka. Poređati u tiganj i staviti u zagrejanu rernu na 180 °C oko 7 minuta. U međuvremenu, iseckati paradajz i mocarelu na tanke kriške. Izvaditi ribu iz rerne i na filete poređati kriške paradajza i mocarele.Posuti pinjolama i kapnuti pesto preko svakog fileta.Vratiti u rernu i peći još 10–12 minuta.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA ODUŠEVLJENA POTEZOM SRBIJE! Rusi raspamećeni, Tirana se trese