PAPRIKE PUNJENE SOJOM, PEČURKAMA I PIRINČEM: Lagani posni obrok

Milena Tomasevic

26. 09. 2025. u 14:00

Lagano, zdravo i ukusno jelo koje će obradovati sve ljubitelje povrća i vegetarijanskih obroka. Sojine ljuspice i pečurke daju bogat ukus, dok se sir topi i upotpunjuje kremastu teksturu punjenja.

ПАПРИКЕ ПУЊЕНЕ СОЈОМ, ПЕЧУРКАМА И ПИРИНЧЕМ: Лагани посни оброк

FOTO: Novosti

Sastojci (za 4 paprike)

  • 4 crvene paprike šilje
  • 1 praziluk
  • 100 gr sojinih ljuspica
  • 200 gr šampinjona
  • 100 gr pirinča
  • 1 krompir
  • 100 gr sira 
  • voda
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika brašna 

Priprema

Sojine ljuspice potopite u vodi da nabubre oko 10 minuta. U tiganju na malo vode dinstajte  šampinjone. Dodajte sojine ljuspice i dobro promešajte. Umešajte prethodno skuvani pirinač i sve dobro sjedinite.

Paprike očistite i napunite pripremljenim nadevom.  Postavite krompir isečen na kolutove preko paprika i narežite sir na vrh. Sve stavite u pleh i prelite vodom tako da bude do pola paprika. U posebnoj činiji napravite zapršku tako što ćete brašno pomešati sa vodom i preliti preko paprika.Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok paprike ne omekšaju, a sir se ne rastopi.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA I SRBIJA U NEVERICI ZBOG SCENE IZ ARENE: Svi su gledali šta ova žena radi usred utakmice! (VIDEO)