RUČAK ZA DANAS: Krem supa od belog luka - najbolja je za jačanje imuniteta i sprečavanje gripa ili prehlade
SUPA od belog luka je veoma ukusna, a toliko zdrava i korisna za celo telo da je morate uvrstiti u nedeljni jelovnik .
Foto: Jutjub/Printskrin/ Recepti Brigita Husic
Hiljadama godina pre pronalaska antibiotika, razne kulture su koristile beli luk i u pripremi hrane i kao lek.
Potrebno je:
- 2 i po glavice belog luka
- 2 kockice za supu
- 1 srednji krompir
- 1 litar vode
- 100ml pavlake za kuvanje
- 300ml vode sa 2 kašike brašna
- 2 kašike vlašca
Priprema:
Beli luk očistiti i iseckati, staviti krompir, kocke za supu i naliti vode - kuvati sve oko sat vremena. Dodati pavlaku za kuvanje, a zatim i vodu u koju ste razmutili 2 kašike brašna. Sve izmešati i dodati vlašac, sitno seckan. Kad sve provri poslužiti toplo.
Uz ovu supu napravite i prepečen hleb sa maslacom i belim lukom.
(Kurir Stil)
Preporučujemo
PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Ovako je dobijate u svakom lokalu serviranu (VIDEO)
14. 08. 2023. u 09:54
SAVRŠEN OBROK ZA LETO: Pečeni patlidžan sa paradajzom, piletinom i sirom
15. 08. 2023. u 23:30
"PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
"NIJE ZASLUŽILA DA JOJ SE OVO DESI": Milša kroz suze o Miri Banjac i njenoj tragediji - jednu rečenicu koleginice pamtiće zauvek
GLUMICA Milica Milša ne krije da su ona i njen suprug, Žarko Jokanović, učinili sve da Miru Banjac vrate na scenu posle velike porodične tragedije koja ju je zadesila.
02. 11. 2025. u 10:23
Komentari (0)