RUČAK ZA DANAS: Krem supa od belog luka - najbolja je za jačanje imuniteta i sprečavanje gripa ili prehlade

Novosti online

19. 08. 2023. u 12:00

SUPA od belog luka je veoma ukusna, a toliko zdrava i korisna za celo telo da je morate uvrstiti u nedeljni jelovnik .

РУЧАК ЗА ДАНАС: Крем супа од белог лука - најбоља је за јачање имунитета и спречавање грипа или прехладе

Foto: Jutjub/Printskrin/ Recepti Brigita Husic

Hiljadama godina pre pronalaska antibiotika, razne kulture su koristile beli luk i u pripremi hrane i kao lek.

Potrebno je:

  • 2 i po glavice belog luka
  • 2 kockice za supu
  • 1 srednji krompir
  • 1 litar vode
  • 100ml pavlake za kuvanje
  • 300ml vode sa 2 kašike brašna
  • 2 kašike vlašca

Priprema:

Beli luk očistiti i iseckati, staviti krompir, kocke za supu i naliti vode - kuvati sve oko sat vremena. Dodati pavlaku za kuvanje, a zatim i vodu u koju ste razmutili 2 kašike brašna. Sve izmešati i dodati vlašac, sitno seckan. Kad sve provri poslužiti toplo.

Uz ovu supu napravite i prepečen hleb sa maslacom i belim lukom.

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANSKA HISTERIJA! Videli koliko stranci vole Srbiju i hvata ih tolika panika - da više ne znaju gde udaraju