RUČAK ZA DANAS: Krem supa od belog luka - najbolja je za jačanje imuniteta i sprečavanje gripa ili prehlade

19. 08. 2023. u 12:00

SUPA od belog luka je veoma ukusna, a toliko zdrava i korisna za celo telo da je morate uvrstiti u nedeljni jelovnik .

РУЧАК ЗА ДАНАС: Крем супа од белог лука - најбоља је за јачање имунитета и спречавање грипа или прехладе

Foto: Jutjub/Printskrin/ Recepti Brigita Husic

Hiljadama godina pre pronalaska antibiotika, razne kulture su koristile beli luk i u pripremi hrane i kao lek.

Potrebno je:

  • 2 i po glavice belog luka
  • 2 kockice za supu
  • 1 srednji krompir
  • 1 litar vode
  • 100ml pavlake za kuvanje
  • 300ml vode sa 2 kašike brašna
  • 2 kašike vlašca

Priprema:

Beli luk očistiti i iseckati, staviti krompir, kocke za supu i naliti vode - kuvati sve oko sat vremena. Dodati pavlaku za kuvanje, a zatim i vodu u koju ste razmutili 2 kašike brašna. Sve izmešati i dodati vlašac, sitno seckan. Kad sve provri poslužiti toplo.

Uz ovu supu napravite i prepečen hleb sa maslacom i belim lukom.

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREVARIO JU JE 92 PUTA DOK JE BILA TRUDNA! Evo šta je Nejmaru sada uradila devojka koja mu je rodila dete