PREDLOZI ZA VEČERU: Brzi recepti koji se spremaju za 15 minuta, a odmah će vas zasititi
UŽURBANI dani često zahtevaju brza rešenja, a kada je večera u pitanju, želimo nešto što je ne samo ukusno, već i pripremljeno u trenu.

Foto: Jutjub/Printskrin
Predstavljamo vam pet jednostavnih i ukusnih večera koje se mogu pripremiti za svega 15 minuta. Ove recepte odlikuje jednostavnost, ali i bogatstvo ukusa koji će zadovoljiti i najzahtevnija nepca.

Foto: Free Images Pixabay
Piletina sa povrćem
Ukusni pileći fileti upotpunjeni smrznutim povrćem predstavljaju pravu poslasticu koja se priprema brzo i lako. Sočno meso i raznobojno povrće, začinjeni sa solju, biberom i origanom, čine ovu večeru neodoljivom.
Sastojci:
2 pileća fileta
So, biber, origano po ukusu
Uputstvo:
Na srednje jakoj vatri, propržite pileće filete sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđi. Dodajte smrznuto povrće i nastavite kuvanje dok povrće ne omekša. Posolite, pobiberite i dodajte origano pre posluživanja.

Foto: Free Images Pixabay
Testenina sa pesto sosom
Za ljubitelje italijanske kuhinje, špageti sa pesto sosom su izbor koji se sprema munjevitom brzinom. Prosto skuvajte špagete, pomešajte ih sa pestom i pospite parmezanom - jednostavno, a tako ukusno.
Sastojci:
250g špageta
Parmezan po ukusu
Uputstvo:
Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Pomešajte skuvane špagete sa pesto sosom. Poslužite sa parmezanom.

Foto: Printskrin Jutjub
Tunjevina sendvič sa avokadom
Zdrav i hranljiv sendvič sa tunjevinom i avokadom predstavlja idealan izbor za večeru koja se sprema za tren oka. Jednostavno pomešajte sastojke, stavite ih između dva parčeta hleba i večera je spremna.
Sastojci:
Konzerva tunjevine
1 avokado
Paradajz,
seckani hleb po želji
Uputstvo:
Pomešajte tunjevinu, avokado i seckani paradajz. Stavite smesu na hleb po izboru i napravite sendvič.

Foto: Shutterstock
Rižoto sa povrćem:
Za ljubitelje rižota, ova verzija sa povrćem je pravo rešenje. Luk, pirinač i povrće kuvaju se zajedno u povrtnom bujonu, stvarajući ukusan i kremast rižoto za samo nekoliko minuta.
Sastojci:
1 šolja pirinča
2 šolje povrća po izboru (šargarepa, grašak, kukuruz)
1 luk, seckan
2 šolje povrtnog bujona
Uputstvo:
Propržite luk na malo ulja dok ne omekša. Dodajte pirinač i povrće, pa dinstajte nekoliko minuta. Dodajte povrtni bujon i kuvajte dok pirinač ne upije tečnost. Sve ove večere su brze, ukusne i pružaju dobar balans nutritivnih vrednost
Sve ove večere ne samo da su pripremljene za rekordno vreme, već i pružaju savršen balans nutritivnih vrednosti.
(Stil)

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

NEMA KAMERA, RADARA, NI POLICIJE: U Srbiji uveden NOV NAČIN merenja brzine - kazne stižu na kućnu adresu
SISTEM koji funcioniše potpuno automatski.
03. 07. 2025. u 19:09
Komentari (0)