SA KROMPIROM I PASULJEM: Supa je uvek dobro rešenje kada želite nešto brzo, a ukusno
Supe nisu komplikovane za pravljenje, a okrepljuju nas tokom celog dana
Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 konzerva pasulja
- 1 šargarepa
- 2 crna luka
- 1 kašika ulja
- 25 g putera
- 1 l vode
- 330 g krompira
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 2-3 čena belog luka
- 1 veza peršuna
Priprema:
U šerpi istopite puter i sipajte ulje, pa propržite seckani crni luk i rendanu šargarepu. Kada povrće omekša dodajte seckani krompir i sipajte vodu. Posolite, poklopite i ostavite da proključa. Nakon toga dodajte paradajz pire i lepo promešajte. Pobiberite i pospite bosiljkom, pa dodajte proceđeni pasulj. Opet promešajte, pa poklopite i ostavite da se krčka još 5 minuta. Zatim dodajte mleveni beli luk i seckani peršun i promešajte.
(Stvar ukusa)
Preporučujemo
MAĐARSKA ČORBA OD PEČURAKA: Brzi recept za jelo koje oduševljava na prvu kašiku
03. 11. 2023. u 12:22
SKUVALI STE SUPU? Spremite brzi sos od četiri sastojka i - eto ručka (FOTO)
03. 02. 2023. u 11:00
SUKOB NAM JE PRED VRATIMA Rute upozorava: Mi smo sledeća meta Rusije
RUSIJA bi mogla da bude spremna da upotrebi vojnu silu protiv NATO-a u narednih pet godina, smatra generalni sekretar NATO-a Mark Rute.
11. 12. 2025. u 15:46 >> 16:40
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne
SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.
11. 12. 2025. u 16:22
PEJAKOVIĆ: Srbi su skupo platili LAŽ o Jugoslaviji, koja traje od '45 i plaćaćemo je još
GLUMAC Nikola Pejaković oduševljava publiku širom regiona ulogom Momčila u seriji "Tvrđava", koja se bavi ratnim devedesetim i raspadom nekadašnje države Jugoslavije.
13. 12. 2025. u 15:33
Komentari (0)