MEKSIČKA ČORBA: Super, brza, zdrava čorba
Meksička čorba se priprema za samo 25 minuta, te ako želite da pojedete nešto toplo, zdravo i "na kašiku", ovo je odličan izbor.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 450 pilećih bataka bez kostiju bez kože, isečenih na komade
- 1 kašika tako začina
- 125 g smrznutog kukuruza
- 125 g salsa umaka
- 1 l pilećeg bujona
Priprema:
Za super brzu meksičku čorbu u velikoj šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu, kuvajte i mešajte 6-8 minuta ili dok ne bude više ružičasta.
Umešajte tako začin. Dobro promešajte pre nego što dodate ostale sastojke.
Dodajte preostale sastojke poput pilećeg bujona i kukuruza i pustite da proključa. Smanjite temperaturu i dinstajte, nepokriveno, 5 minuta da se ukusi spoje. Servirajte i uživajte u super brzoj meksičkoj čorbi!
BONUS VIDEO
(Stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

ZELENI UŽITAK: Recept za osvežavajuću čorbu od tikvica i sočiva
01. 03. 2024. u 10:00

I DECA GA OBOŽAVAJU: Potaž od graška - Brz, jednostavan i zdrav
16. 01. 2024. u 12:00

ZAGREJAĆE VAM DUŠU I TELO, ZDRAVA I DIJETALNA: Neodoljiva čorba od patlidžana
12. 01. 2024. u 19:20

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)