PILEĆI POTAŽ SA PRAZILUKOM I CELEROM: Savršeno kremast, koji miriše i prija u svako doba dana
Ovo je fantastična domaća verzija krem pileće supe - klasika koja prija svima.
Sastojci:
- 4 pileća bataka
- Maslinovo ulje za prženje
- 2 velika luka, seckana
- 2 velika štapa celera, seckana
- 2 praziluka, iseckana
- 250 ml belog vina
- 2 čena belog luka, oljuštena ali cela
- 1 lovorov list
- 3 sveže grančice peršuna, plus dodatak za ukrašavanje
- 500 ml pilećeg bujona
- 150 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Začinite pileće batake, zatim zagrejte ulje u velikoj šerpi i pržite 3-4 minuta dok ne porumene (radite to u serijama ako je potrebno). Ostavite sa strane, a zatim dodajte sve povrće u tiganj i pržite nekoliko minuta da dobije boju. Sipajte vino, a zatim ostavite da krčka nekoliko minuta. Vratite pileće batake u tiganj, zajedno sa svim sokovima. Dodajte beli luk, lovor i grančice peršuna, a zatim začinite solju i sa malo sveže mlevenog crnog bibera. Sipajte pileći bujon i 1,5 litar vode. Dovedite do brzog ključanja, a zatim smanjite vatru na nisku, poklopite tiganj i lagano krčkajte 1 sat.
Izvadite piletinu iz supe i ostavite na tanjiru dok se dovoljno ne ohladi. Isecite meso od kostiju, a zatim dodajte sve osim četvrtine mesa nazad u tiganj. Uklonite sa vatre i koristite štapni blender (ili običan blender ako želite) da umutite potaž dok smesa ne postane glatka.
Vratite tiganj na vatru. Umešajte pavlaku za kuvanje i piletinu koju ste prethodno odvojili, a zatim prokuvajte. Začinite, a zatim umešajte peršun. Servirajte i uživajte u pilećem potažu!
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
I DECA GA OBOŽAVAJU: Potaž od graška - Brz, jednostavan i zdrav
16. 01. 2024. u 12:00
KREMASTO PREDJELO SA AROMATIČNIM ZAČINIMA: Potaž sa jabukama i šargarepom (VIDEO)
03. 01. 2024. u 11:39
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)