PROBAJTE SALATU SA PILETINOM, FETOM I JAGODAMA: Iznenađujuće dobra kombinacija
Čuveni su deserti sa jagodama, ali ovo voće je odlično i u salatama.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 450 g pilećih grudi
- 200 g rukole
- 200 g jagoda
- 150 g feta sira
- vlašac 2 kašike
- balzamiko sirće po ukusu
- maslinovo ulje po ukusu
- malo soli
- malo bibera
Priprema:
Pileće grudi očistite i narežite na kockice ili trakice. U tiganju zagrejte kašiku maslinovog ulja i prepržite piletinu. Kad meso poprimi zlatnožutu boju izvadite ga na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće. Rukolu operite i pustite da se ocedi. Fetu narežite na kockice. Sitno iseckajte vlašac i njime pospijte sir sa svih strana i poprskajte maslinovim uljem. Jagode operite, veće prerežite, sitnije ostavite cele. Na tanjir za posluživanje stavite rukolu začinjenu sa malo balzamiko sirćeta, maslinovim uljem, soli i biberom. Dodajte kockice piletine, jagode i fetu, pa sve još malo začinite maslinovim uljem i promešajte.
(superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SALATA OD MLADIH KROMPIRA I PAVLAKE: Brza i jednostavna priprema
22. 05. 2024. u 17:00

TAKO SALATA: Prepuna mesa, povrća i sa dosta sira, savršena za dobar obrok
21. 05. 2024. u 12:34

SALATA SA KUKURUZOM: Idealan predlog za večeru, a laka je za pripremu
14. 05. 2024. u 22:00

VUČIĆ SE HITNO OGLASIO IZ AVIONA: Stigla mi je fantastična vest od Đorđe Meloni (VIDEO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz aviona i rekao da mu je stigla fantastična vest iz Rima.
04. 04. 2025. u 12:49

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

MEDVED UBIO VOLA OD 700 KILA: Meštani sela kod Nikšića u strahu - ne smeju iz kuća da izađu
DOMAĆINU Novaku Krivokapiću iz Smrduše medved je u sredu ubio vola teškog 700 kilograma, a njegove komšije kažu da od tada niko ne sme da izađe iz kuće da divlja zver ne bi i njima presudila.
05. 04. 2025. u 10:49
Komentari (0)