POTAŽ OD TIKVICA I PILETINE: Osvežavajuća i lagana čorbica, savršena za vrele letnje dane

Novosti online

28. 06. 2024. u 13:00

ZA današnji ručak predlažemo vam potaž od tikvica i piletine. Osim što je zdrav, veoma se brzo i lako sprema.

ПОТАЖ ОД ТИКВИЦА И ПИЛЕТИНЕ: Освежавајућа и лагана чорбица, савршена за вреле летње дане

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 150 g pilećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 štap celera
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 2 čena belog luka
  • pola veze mirođije
  • malo maslinovog ulja
  • malo vode
  • so
  • biber

Priprema:

Crni luk isecite na sitnije komade pa izdinstajte na maslinovom ulju. Kada on promeni boju, ubacite oljuštene i sitno iseckane tikvice i štap celera.

Stavite piletinu da kuvate, ali joj ne treba puno vremena. Kada je gotova, ocedite je i ostavite sa strane.

Pustite da i one malo promene boju, pa onda dodajte sitno seckani beli luk. Sipajte pola šolje vode u kojoj se kuvala piletina, ali nemojte preterivati i sipati više, jer su tikvice pune vode pa će i one da puste.

Posle 15 do 20 minuta tikvice će biti gotove, pa sklonite šerpu sa ringle, začinite i možete štapnim mikserom usitniti ili vaditi sastojke, kao i piletinu, i izblendati u blenderu. Kada se sastojci sjedine i usitne, onda vratite sve u šerpu pa dodajte iseckanu mirođiju, a po želji možete dodati i kurkumu ako volite i spremno je za serviranje.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!