OBROK SALATA OD MLADOG KROMPIRA I SLANINE: Nećete moći da joj odolite

Novosti online

08. 07. 2024. u 15:00

Obrok salata od mladog krompira i slanine se servira topla, uz dodatak maslinovog ulja i majoneza.

ОБРОК САЛАТА ОД МЛАДОГ КРОМПИРА И СЛАНИНЕ: Нећете моћи да јој одолите

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg mladog krompira, presečenog na pola
  • 6 velikih kriški slanine
  • 1 crveni luk, sitno iseckan
  • 6 kašika jabukovog sirćeta
  • 3 kašike vode
  • 2 kašike maslinovog ulje
  • 2 kašike majoneza
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica šećera
  • so i biber po ukusu
  • 4 mlada luka, naseckana na kolutove

Priprema:

U velikoj šerpi prelijte mladi krompir vodom i začinite solju. Stavite na šporet da provri i kuvajte, 15 do 20 minuta. Ocedite i ostavite da se malo ohladi pre nego što ga prebacite u veliku činiju za serviranje.

U tiganju na srednjoj vatri pržite slaninu dok ne postane hrskava, oko 8 minuta. Ostavite oko 2 kašike masti u tiganju, a slaninu prebacite u tanjir obložen papirnim ubrusom, da se ocedi. Dodajte crveni luk i pržite na srednjoj vatri dok ne počne da omekšava, oko 3 minuta. Umešajte jabukovo sirće, vodu, maslinovo ulje, majonez, senf i šećer. Ostavite da smesa provri, a zatim isključite vatru i začinite solju i biberom.

Umešajte mladi luk i postepeno sipajte mešavinu preko krompira. Izmrvite slaninu preko svega, promešajte i servirajte toplo.

Za obrok salatu možete da koristite i običan krompir i crveni luk, u slučaju da nemate mladi. 

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima