RECEPT ZA HLADNU ČORBU OD DINJE I ĐUMBIRA: Savršeno osvežavajuća i ukusna
Lagana i jednostavna letnja čorba bogatog ukusa.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- dinje 3 manje
- krem sir 120 g
- limun 2 limuna
- zelene papričice 2
- tabasko sos 1 kašičica
- svež đumbir 1 manji komad
- so po ukusu
Priprema:
Dinjama odsecite vrh, uklonite semenke i izdubite ih, ali ostavite pola centrimetra pulpe. Izdubljene dinje stavite u frižider da se hlade.
Ostatak pulpe izmiksajte, dodajte krem sir, sok od jednog limuna, kašičicu tabasko sosa i nastavite kratko da miksate da dobijete gust, homogen krem.
Paprike očistite, iseckajte na trake, dodajte istrugani đumbir, dve-tri kriške preostalog limuna, posolite i promešajte.
Ohlađene i izdubljene dinje napunite krem čorbom, odozgo rasporedite mešavinu paprike, đumbira i limuna i servirajte.
(superrecepti/žena)
Preporučujemo
SUKOB NAM JE PRED VRATIMA Rute upozorava: Mi smo sledeća meta Rusije
RUSIJA bi mogla da bude spremna da upotrebi vojnu silu protiv NATO-a u narednih pet godina, smatra generalni sekretar NATO-a Mark Rute.
11. 12. 2025. u 15:46 >> 16:40
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne
SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.
11. 12. 2025. u 16:22
PEJAKOVIĆ: Srbi su skupo platili LAŽ o Jugoslaviji, koja traje od '45 i plaćaćemo je još
GLUMAC Nikola Pejaković oduševljava publiku širom regiona ulogom Momčila u seriji "Tvrđava", koja se bavi ratnim devedesetim i raspadom nekadašnje države Jugoslavije.
13. 12. 2025. u 15:33
Komentari (0)