SALATA OD PIRINČA I POVRĆA: Fantastično ukusna, može zameniti obrok

Новости онлине

24. 07. 2024. u 10:22

Ova salata je idealna da je ponesete na posao.

САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ПОВРЋА: Фантастично укусна, може заменити оброк

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • pirinač 1 šolja
  • patlidžan 1 kom
  • paradajz 1 kom
  • crni luk 1 kom
  • masline 10 kom
  • crvena paprika 1
  • zelena paprika 1
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • peršun po želji
  • bosiljak po želji

Priprema:

Patlidžan oljuštite, isecite na kockice, posolite i ostavite da malo odstoji i pusti vodu. U šerpu stavite šolju pirinča, dve šolje vode i prstohvat soli. Stavite na srednju vatru i kuvajte oko 20 minuta. U tiganj stavite kašiku ulja i luk iseckan na rebarca. Kada je luk na pola gotov dodajte iseckanu papriku. Nakon što je paprika omekšala dodajte i patlidžan. Povrće treba u ovoj fazi samo da se izgriluje, pa nemojte dodavati puno ulja. Kada je povrće gotovo dodajte začine, so, biber, peršun, bosiljak, iseckan paradajz i masline i ostavite da se povrće hladi. Nakon što je pirinač skuvan pomešajte ga sa ostatkom povrća. Salata može da se jede hladna i topla.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO PADA KLJUČNI GRAD, RUSI NADIRU SA SEVERA, ISTOKA I JUGA: Detaljna analiza ukrajinskih stručnjaka o stanju na frontu