VIŠISOAZ: Čuvena francuska supa od praziluka i krompira
Višisoaz znači grad Viši, grad u jugoistočnoj Francuskoj, poznat po brojnim mineralnim izvorima.
Foto: Shutterstock
Međutim, uprkos imenu ne postoje tačni podaci o tome da li nešto drugo ovu čuvenu supu povezuje sa Francuskom. Francuska ili ne, ovo je klasična supa koja može da se posluži kako topla, tako i hladna.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 2 struka praziluka (beli deo)
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 500 ml povrtnog bujona
- kisela pavlaka
- 20 g maslaca
- prstohvat bibera
- kisela pavlaka
Priprema:
Ogulite krompir i isecite ga na male komade. Beli deo praziluka isecite na kolutove.
U šerpi istopite malo maslaca, dodajte praziluk i kratko ga zapržite. Nakon toga, dodajte u šerpu isečen krompir i prelijte povrće bujonom. Kuvajte dok krompir ne postane mekan. Razredite supu dodavanjem tečne pavlake sve dok ne dobijete željenu gustinu. Na kraju je začinite prstohvatom bibera. Možete je servirati sa kašikom kisele
pavlake.
Preporučujemo
ITALIJANSKA SUPA SA ĆUFTAMA: Razveselite svoja čula ovom gurmanskom rapsodijom
12. 07. 2024. u 14:05
"TI SI KRETEN!" Žestoka svađa u studiju Hit tvita, Babić udario na Antonijevića
ŽESTOKA svađa izbila je večeras u studiju televizije "Pink" u emisiji Hit Tvit gde gostuju predsednica Narodne Skupštine Srbije Ana Brnabić, pravnik Milan Antonijević i biznismen Branko Babić.
16. 11. 2025. u 21:55
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
ZVUCI SEKSA U BRITANSKOM PARLAMENTU: Posle skandala - uhapšena dva muškarca
DVOJICA muškarca uhapšena su, pa puštena na slobodu uz kauciju, nakon što je mobilni telefon postavljen u Donjem domu britanskog parlamenta kako bi puštao "seksualne zvukove" tokom poslaničkih pitanja britanskom premijeru Kiru Starmeru.
16. 11. 2025. u 20:32
Komentari (0)